ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Επιβεβαιώνει η Μόσχα τη συνέντευξη Πούτιν στον Αμερικανό Τάκερ Κάρλσον

Ρωσία: Επιβεβαιώνει η Μόσχα τη συνέντευξη Πούτιν στον Αμερικανό Τάκερ Κάρλσον

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) το απόγευμα της Τρίτης, ο Κάρλσον παρουσίασε την επερχόμενη συνέντευξη ως μια ευκαιρία για το αμερικανικό κοινό να δει την «αλήθεια» του πολέμου της Ουκρανίας 

To Κρεμλίνο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, παραχώρησε συνέντευξη στον Αμερικανό τηλεοπτικό παρουσιαστή Τάκερ Κάρλσον την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η συνέντευξη έγινε με τον Κάρλσον επειδή η θέση του διαφέρει από των άλλων, δεν είναι σε καμία περίπτωση φιλορωσική, δεν είναι φιλοουκρανική, είναι μάλλον φιλοαμερικανική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και πρόσθεσε, τουλάχιστον είναι αντιφατικά διαφορετική από τη θέση των παραδοσιακών αγγλοσαξωνικών ΜΜΕ. Επιπλέον, χαρακτήρισε ψεύτικη την «μεταγραφή» της συνομιλίας που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.

Η συνέντευξη ήταν πιθανό να μεταδοθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο δημοσιεύματα της Wall Street Journal.

Οι εικασίες αυξάνονταν εδώ και μέρες ότι ο Carlson, τον οποίο έδιωξε η Fox πέρυσι, είχε ταξιδέψει στη ρωσική πρωτεύουσα για να συναντήσει τον Πούτιν, του οποίου οι λόγοι εισβολής στην Ουκρανία, όπως λέει, πρέπει να ακουστούν από το αμερικανικό κοινό.

Αλλά η επίσκεψή του, η οποία φέρεται να περιλάμβανε επισκέψεις στο μπαλέτο Μπολσόι και φαγητό σε εξαιρετικά εστιατόρια, έχει προκαλέσει κατηγορίες ότι λειτουργεί ως εργαλείο προπαγάνδας για τον Πούτιν, τον οποίο έχει υπερασπιστεί συχνά. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εν τω μεταξύ, χαιρέτησαν τον Carlson ως μια διασημότητα «που λέει την αλήθεια».

Σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) το απόγευμα της Τρίτης, ο Carlson παρουσίασε την επερχόμενη συνέντευξη ως μια ευκαιρία για το αμερικανικό κοινό να δει την «αλήθεια» του πολέμου της Ουκρανίας , με φόντο αυτό που ισχυρίστηκε, χωρίς να προσφέρει κανένα στοιχείο, μια σειρά από ψέματα που λένε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι η συνέντευξη θα είναι στον δικό του ιστότοπο και θα δημοσιευτεί «χωρίς λογοκρισία» από τον ιδιοκτήτη του X, Elon Musk.

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα γιατί ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία ή ποιοι είναι οι στόχοι του τώρα», είπε ο Κάρλσον στο τετράλεπτο βίντεο που καταγράφηκε στη Μόσχα.

«Δεν έχεις ακούσει ποτέ τη φωνή του. Αυτό είναι λάθος. Οι Αμερικανοί έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν ό,τι μπορούμε για έναν πόλεμο στον οποίο εμπλέκονται και εμείς έχουμε το δικαίωμα να τους το πούμε», συνέχισε.

«Οι δυτικές κυβερνήσεις, αντίθετα, σίγουρα θα κάνουν ό,τι μπορούν για να λογοκρίνουν αυτό το βίντεο. Φοβούνται τις πληροφορίες που δεν μπορούν να ελέγξουν».