ΚΟΣΜΟΣ

Body Shop: Σε καθεστώς διαχείρισης η αλυσίδα καλλυντικών στη Μεγάλη Βρετανία

Body Shop: Σε καθεστώς διαχείρισης η αλυσίδα καλλυντικών στη Μεγάλη Βρετανία

Περισσότερες από 2.200 θέσεις εργασίας στην Body Shop κινδυνεύουν, μετά την εξαγορά της αλυσίδας καλλυντικών από τη γερμανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Aurelius, που μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης

Υπό καθεστώς διαχείρισης μπαίνει η εταιρεία The Body Shop στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής Aurelius που την εξαγόρασε έναντι 270 εκατ. λιρών τον Νοέμβριο. Η απόφαση αυτή, θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 2.200 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα καλλυντικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων από την Γερμανία δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να αναζωογονήσει την επιχείρηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, όταν και οι πωλήσεις ήταν «θλιβερές».

Η The Body Shop έχει περίπου 200 καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έως και 100 καταστήματα θα μπορούσαν να κλείσουν σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί ο αριθμός των καταστημάτων με τους ανταγωνιστές, όπως η Lush, η οποία διαθέτει 104 εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Το Body Shop, που ιδρύθηκε το 1976 έχει παρουσία σε 70 χώρες και αρχικά ξεχώρισε για την ηθική του στάση, πρωτοστατώντας ενάντια στις δοκιμές σε ζώα και σε κοινωνικά ζητήματα, με τους «πιστούς» του να επικρίνουν την απόφαση της ιδρύτριας Ανίτα Ρόντικ να πουλήσει την εταιρεία στη L' Oreal για 652 εκατομμύρια λίρες το 2006 ως προδοσία των «ηθικών αξιών» της.

Στη συνέχεια, η L' Oreal πούλησε την εταιρεία στη Natura το 2017. Ο νέος ιδιοκτήτης, ο παγκόσμιος όμιλος ιδιωτικών μετοχών Aurelius, έχει επενδύσεις σε μάρκες μόδας και αθλητικών ειδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Footasylum.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η εταιρεία The Body Shop, με αφορμή τα δημοσιεύματα στον διεθνή και εγχώριο Τύπο που αφορούν το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Aurelius. Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η The Body Shop στη Μεγάλη Βρετανία συνεργάζεται με εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων για να επιταχύνουν την αναδιάρθρωση της επιχείρησης στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε σχέση με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η The Body Shop International Limited, υπό το καθεστώς της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας AURELIUS, αποφάσισε να ορίσει τους Tony Wright, Geoff Rowley και Alastair Massey της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων FRP ως κοινούς διαχειριστές με στόχο να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις για την εξυγίανση της εταιρείας στα κεντρικά της στη Μεγάλη Βρετανία.

Η The Body Shop στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται η The Body Shop είναι Head Franchise αγορές και αυτή η διαδικασία διαχείρισης, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την επιχείρηση στη Μεγάλη Βρετανία και δεν επηρεάζει τους Global Head Franchise συνεργάτες της εταιρείας. Η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης παρέχει τη σταθερότητα, την ευελιξία και την ασφάλεια για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης στη Μεγάλη Βρετανία και στόχο έχει την αναζωογόνηση του εμβληματικού Brand στη Μεγάλη Βρετανία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η The Body Shop, από την ίδρυση της παραμένει πιστή στη φιλοδοξία της να είναι μια σύγχρονη, δυναμική, ηθική εταιρεία ομορφιάς, που σέβεται και αγαπά τον άνθρωπο, τον πλανήτη και τα ζώα, προσφέροντας βιώσιμα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Η δημιουργία μιας πιο ευέλικτης αλλά οικονομικά σταθερής επιχείρησης στη Μεγάλη Βρετανία, είναι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου. Οι εξωτερικοί συνεργάτες, θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται με την εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες της The Body Shop τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν στα φυσικά καταστήματα και τα e-shop ανά τις αγορές τα αγαπημένα τους προϊόντα.

Αυτή τη στιγμή, όλες οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η The Body Shop λειτουργούν κανονικά και παραμένουν όλοι αφοσιωμένοι στην καλύτερη καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων της σε όλο τον κόσμο.

Η επίσημη απάντηση της The Body Shop International Limited είναι ότι σε καμία περίπτωση η εταιρεία στη Μεγάλη Βρετανία δεν κάνει λόγo για χρεοκοπία, και με αυτές τις ενέργειες αποσκοπεί πολύ σύντομα στην σταθερότητα και του ανάπτυξη του Brand».