ΚΟΣΜΟΣ

Kαρναβάλι της Νίκαιας: Έκρηξη από χρώματα και συναισθήματα στο πιο διάσημο «σόου» της Γαλλίας

Φαντασμαγορικό καρναβάλι στη Γαλλία
Φαντασμαγορικό καρναβάλι στη Γαλλία
ΑΡ

Το Καρναβάλι της Νίκαιας είναι το Νο. 1 καρναβάλι στη Γαλλία και ένα από τα τρία πιο διάσημα και φαντασμαγορικά καρναβάλια στον κόσμο, μετά το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Βενετία.

Περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες έσπευσαν στη Νίκαια αυτό το Σαββατοκύριακο για το πιο διάσημο καρναβάλι της Γαλλίας, ένα από τα τρία μεγαλύτερα στον κόσμο που βρίσκεται φέτος στο 150ο έτος της ζωής του, με την ελπίδα να ανακτήσει τους επισκέπτες που είχε πριν από τον κορονοϊό.

Το Καρναβάλι της Νίκαιας άνοιξε και φέτος τις πύλες του για την φαντασμαγορική εκδοχή του 2024 με τίτλο «Βασιλιάς της Ποπ Κουλτούρας» Η διεθνής του φήμη το καθιστά ένα από τα κορυφαία χειμερινά γεγονότα της Κυανής Ακτής. Κάθε Φεβρουάριο, για 2 εβδομάδες, η μεγάλη γιορτή προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες!

Τα πολυτελώς διακοσμημένα άρματα, τα πολύχρωμα κοστούμια, οι παραστάσεις από θιάσους από τη Γαλλία και την Ευρώπη, οι εκρήξεις χρωμάτων και η ζωντανή μουσική κάνουν το καρναβάλι ένα γεγονός που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Βασίλισσα του καρναβαλιού παρελαύνει στην Place Massena κατά την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού της Νίκαιας στη νότια ΓαλλίαΑΡ

Το πάρτι ξεκίνησε το 1873 και έκτοτε αποτελεί σημαντική οικονομική δύναμη στην Κυανή Ακτή, υποστηρίζοντας 1.800 θέσεις εργασίας και συγκεντρώνοντας 30 εκατομμύρια ευρώ. Η ετήσια εκδήλωση ακυρώθηκε το 2021 και μειώθηκε σημαντικά λόγω της πανδημίας.