ΚΟΣΜΟΣ

«Πάγωσε» το Mπρίστολ: Τρία παιδιά βρέθηκαν νεκρά - Ανάμεσά τους ένα μωρό 10 μηνών

Τραγωδία στο Μπρίστολ
Τραγωδία στο Μπρίστολ

Ένα μωρό 10 μηνών είναι ανάμεσα στα τρία παιδιά που βρέθηκαν νεκρά σε ένα «βαθιά οδυνηρό» περιστατικό στο Μπρίστολ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μια γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για φόνο, αφού τρία παιδιά βρέθηκαν νεκρά σε ένα κτήμα στο Μπρίστολ την Κυριακή (18/2). Ανάμεσα στα θύματα και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών, σε ένα έγκλημα που έχει παγώσει την τοπική κοινωνία και διερευνάται από τις Αρχές.

Η αστυνομία του Avon και Somerset που δέχθηκε κλήση για ένα περιστατικό στο Blaise Walk, στο Sea Mills, γύρω στις 12.40 π.μ (τοπική ώρα) επιβεβαίωσαν ότι τα θύματα ήταν ένα επτάχρονο αγόρι, ένα τρίχρονο κορίτσι και ένα αγόρι 10 μηνών. Η 42χρονη γυναίκα έχει συλληφθεί ως ύποπτη για φόνο και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν πιστεύεται ότι είναι απειλητικά για τη ζωή της.

Η αστυνομία είπε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μία εβδομάδα για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου των παιδιών και περιέγραψε το περιστατικό ως εξαιρετικά ευαίσθητο και περίπλοκο. Φίλοι της οικογένειας είπαν ότι υπήρχε ένα «οικογενειακό πρόβλημα» στη διεύθυνση νωρίτερα φέτος. Η αστυνομία αρνήθηκε να διευκρινίσει τη σχέση μεταξύ των παιδιών και της γυναίκας, αλλά είπε ότι ήταν ένα «μεμονωμένο» περιστατικό και ότι δεν πίστευε ότι υπήρχε κίνδυνος για την ευρύτερη κοινότητα.

Η ύποπτη πιστεύεται ότι είναι υπήκοος Σουδάν και διέμενε στη διεύθυνση με τον σύζυγό της - αν και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες δε βρισκόταν στο σπίτι τη στιγμή του συμβάντος. Πρόκειται για μία ημιανεξάρτητη ιδιοκτησία που βρίσκεται σε έναν ήσυχο δρόμο στο Sea Mills στις όχθες του ποταμού Avon περίπου τέσσερα μίλια βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης του Μπρίστολ.

Μιλώντας από το σημείο στους δημοσιογράφους, ο επικεφαλής επιθεωρητής Vicks Hayward-Melen είπε: «Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι πρόκειται για μια τρομερή και βαθιά οδυνηρή τραγωδία στην οποία τρία μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους. Οι σκέψεις μας είναι πολύ με τους αγαπημένους των παιδιών που περνούν μια φρικτή δοκιμασία».

Οι πλησιέστεροι συγγενείς των παιδιών έχουν ενημερωθεί και τους παρέχεται όλη η βοήθεια και η υποστήριξη που χρειάζονται από ειδικούς αξιωματικούς. Ο θάνατος των τριών παιδιών έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία. Το Δημοτικό Σχολείο Sea Mills ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό σήμερα.

«Ο θάνατος μικρών παιδιών είναι μεγάλο σοκ για ολόκληρη την κοινότητα και αυτό το περιστατικό είχε βαθύ αντίκτυπο σε όλους εμάς στην αστυνομία. Θα βεβαιωθούμε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην απόκριση και την επακόλουθη έρευνα θα λάβουν οποιαδήποτε υποστήριξη κοινωνικής πρόνοιας που μπορεί να χρειαστούν».

Μια γυναίκα από την περιοχή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, περιέγραψε τη συλληφθείσα ως «υπέροχη». «Ήταν τόσο χαρούμενη όταν απέκτησε αυτό το αγοράκι», είπε. «Είμαι πολύ έκπληκτη γιατί ήταν πολύ ευγενική, πολύ όμορφη. Πάντα είχε ένα χαμόγελο στα χείλη της. Μετά το μωρό περνούσε πολύ δύσκολα».