ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου: Ποιος ειναι ο 20χρονος «κοινός θνητός» που της έκλεψε την καρδιά

Η βασίλισσα Ελισάβετ του Βελγίου
Η βασίλισσα Ελισάβετ του Βελγίου
ΑΡ

Οργιάζουν οι φήμες για ειδύλλιο μεταξύ της μελλοντικής βασίλισσας του Βελγίου, πριγκίπισσας Ελισάβετ και του 20χρονου Νίκολας Ντοντ, παρά τις επίσημες διαψεύσεις από όλες τις πλευρές

Οι φήμες για το «λαβ στόρι» μεταξύ της μελλοντικής βασίλισσας του Βελγίου, πριγκίπισσας Ελισάβετ και ενός κοινού θνητού από το Ρότσντεϊλ της Αγγλίας καταρρίφθηκαν από την οικογένεια του φοιτητή την περασμένη εβδομάδα. Ο Νίκολας Ντοντ, 20 ετών, λέγεται ότι έχει αναπτύξει μία τρυφερή σχέση με την πριγκίπισσα Ελισάβετ, 22 ετών, κάτι που «υπερβαίνει τη φιλία» μετά τη συνάντησή τους στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφεραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ένας συγγενής του φοιτητή έδωσε τέλος στις φήμες, λέγοντας στο Manchester Evening News: «Όχι, αυτό είναι ψευδές. Απλώς πηγαίνουν στο ίδιο κολέγιο και σπουδάζουν μαζί. Όπως όλοι οι άλλοι φίλοι του, δεν μπορώ να σχολιάσω άλλο»

Πιστεύεται ότι ο φοιτητής γνώρισε την πριγκίπισσα Ελισάβετ, τη μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του Βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου, όταν άρχισε να σπουδάζει Ιστορία και Πολιτική στο Lincoln College. Ο ίδιος ο Ντοντ σπουδάζει Ιστορία στο ίδιο κολέγιο σύμφωνα με την Het Laatste Nieuws, μια ολλανδόφωνη εφημερίδα με έδρα την Αμβέρσα του Βελγίου.

Το τοπικό δημοσίευμα, επικαλούμενο μια «σημαντική πηγή», ισχυρίζεται ότι ο «κοινός θνητός» Νίκολας και η Πριγκίπισσα είχαν μια «ιδιαίτερη σχέση» αφού βρέθηκαν στην ίδια ομάδα μελέτης και ανέπτυξαν μια σχέση που «υπερβαίνει τη φιλία». Η έκθεση περιελάμβανε μια φωτογραφία που δείχνει τη διάδοχο του βελγικού θρόνου να στέκεται δίπλα στον νεαρό Βρετανό στην Τελετή Εγγραφής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον Οκτώβριο του 2021, την εκδήλωση που σηματοδοτεί την επίσημη εισαγωγή των μαθητών στο σχολείο.

Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ, η οποία μιλάει άπταιστα Ολλανδικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Αγγλικά, προορίζεται να είναι η πρώτη βασίλισσα του νεαρού έθνους της. Όταν ρωτήθηκε για τις φήμες, το Βασιλικό Παλάτι αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με τον γαλλόφωνο τηλεοπτικό σταθμό RTL με έδρα το Βέλγιο. «Δεν αντιδρούμε σε φήμες που αφορούν την ιδιωτική ζωή των μελών της βασιλικής οικογένειας», αναφέρει η δήλωση.

Ο Νίκολας έχει περιγραφεί ως ένας «έξυπνος και φιλομαθής νεαρός άνδρας», ο οποίος εμφανίστηκε στον ιστότοπο του Rochdale Sixth Form College μετά την αποδοχή του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έγραψε: «Έκανα αίτηση στην Οξφόρδη γιατί ήθελα την ευκαιρία να σπουδάσω σε ένα πανεπιστήμιο παγκόσμιας κλάσης.

Ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω αίτηση γιατί δεν είχα τίποτα να χάσω στην προσπάθεια! Άξιζε επίσης τον κόπο γιατί η εμπειρία ανέπτυξε τις αναλυτικές μου δεξιότητες, οπότε ακόμα κι αν η αίτησή μου απέτυχε, οι δεξιότητες που έμαθα θα με βοηθήσουν τώρα και στην προσέγγιση της δουλειάς μου στο μέλλον. Θα συνιστούσα να κάνετε αίτηση στο Oxbridge ακόμα κι αν έχετε αμφιβολίες για τον εαυτό σας. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτό, τότε θα είναι μια αξιόλογη εμπειρία από μόνο της», πρόσθεσε.

Γεννημένη στις 25 Οκτωβρίου 2001, η πριγκίπισσα Ελισάβετ είναι η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του Βασιλιά Φιλίππου και της Βασίλισσας Ματθίλδης του Βελγίου. Όταν ο πατέρας της έγινε βασιλιάς το 2013, η Ελισάβετ έγινε διάδοχος του θρόνου και Δούκισσα της Μπραμπάντ. Η Ελισάβετ άρχισε να συμμετέχει σε επίσημες εκδηλώσεις από νεαρή ηλικία και ήταν μόλις εννέα όταν εκφώνησε μια ομιλία στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Παίδων Princess Elisabeth. Αντίθετα, ο Νίκολας φοίτησε στο Rochdale Sixth Form και ζει με τη μαμά του σε ένα σπίτι 300.000 λιρών, αφού έχασε τον μπαμπά του Άντριου από καρκίνο το 2007

Όπως αρκετοί άλλοι ευρωπαίοι γαλαζοαίματοι, συμπεριλαμβανομένης της πριγκίπισσας Λεονόρ της Ισπανίας και της πριγκίπισσας Αλέξια της Ολλανδίας, η Eλισάβετ φοίτησε στο Atlantic College στην Ουαλία πριν μεταβεί στην Οξφόρδη. Με το παρατσούκλι «Hippie Hogwarts», το σχολικό πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ασυνήθιστες δραστηριότητες όπως το Τάι Τσι και η θιβετιανή λογοτεχνία. Βρίσκεται σε μια αξιοσημείωτη τοποθεσία στην κορυφή ενός βράχου σε ένα κάστρο του 12ου αιώνα στην κοιλάδα του Glamorgan.

Πριν από τις σπουδές της στην Ουαλία, παρακολούθησε το ολλανδόφωνο γυμνάσιο Sint-Jan Berchmanscollege στις Βρυξέλλες. Η Πριγκίπισσα παρακολούθησε επίσης το πρόγραμμα Yale Young Global Scholars στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε ένα μονοετές μάθημα στις κοινωνικές και στρατιωτικές επιστήμες στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία που λέγεται ότι διδάσκει σε βάθος στοιχεία της βελγικής άμυνας.

Παράλληλα με την εκπαίδευσή της, τον Οκτώβριο του 2021, η Πριγκίπισσα άρχισε να σπουδάζει Ιστορία και Πολιτική στο Lincoln College της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, η πριγκίπισσα ολοκλήρωσε «ανώνυμα» γραπτές εισαγωγικές εξετάσεις στην ιστορία, ώστε η κοινωνική της θέση να μην επηρεάσει τους βαθμούς της.

Πιστεύεται ότι επέλεξε η ίδια το μάθημα, σε συμφωνία με τους γονείς της, και σύμφωνα με πληροφορίες συμβουλεύτηκε αποφοίτους από διάφορα πανεπιστήμια και πήρε την απόφασή της με βάση το τι θα της ήταν πιο χρήσιμο στο ρόλο της ως βασίλισσα αργότερα στη ζωή της. Όπως αναφέρει ο επίσημος βασιλικός ιστότοπος, η Ελισάβετ απολαμβάνει να περπατά στη φύση, να διαβάζει και να παίζει πιάνο – αν και όπως «όλοι οι νέοι της ηλικίας της», γράφει το παλάτι, «το γούστο της στη μουσική είναι ποικίλο»