ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Πούτιν του χάρισε μία ρωσική λιμουζίνα για «προσωπική χρήση»

O Bλαντιμίρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν
O Bλαντιμίρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν
ΑΡ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρέλαβε ένα αυτοκίνητο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως δώρο «για προσωπική του χρήση», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων KCNA. 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χάρισε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν μια ρωσική λιμουζίνα Aurus «για προσωπική του χρήση». Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διευκρίνισε ότι ο Ρώσος ηγέτης δώρισε στον ισχυρό άνδρα της Πιονγιάνγκ το αυτοκίνητο, επειδή στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας άρεσε το όχημα όταν επισκέφθηκε τη Ρωσία.

Τον Σεπτέμβριο, κατά την επίσκεψή του στο διαστημικό σταθμό εκτόξευσης στη Ρωσική Άπω Ανατολή, ο Κιμ είδε τη λιμουζίνα Aurus Senat και προσκλήθηκε από τον Ρώσο ηγέτη να καθίσει στο πίσω κάθισμα.

Σύμφωνα με το KCNA, το ρωσικής κατασκευής αυτοκίνητο παραδόθηκε στον Κιμ στις 18 Φεβρουαρίου. Κατά την ίδια πηγή, η αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη «διαβίβασε τις ευχαριστίες του Κιμ Γιονγκ Ουν προς τον Πούτιν», υπογραμμίζοντας ότι το δώρο καταδεικνύει τις ξεχωριστές σχέσεις των δύο ηγετών σε προσωπικό επίπεδο.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης πιστεύεται ότι είναι φανατικός λάτρης των αυτοκινήτων και έχει εντοπιστεί να ταξιδεύει με πολυτελή μοντέλα, ανάμεσά τους Mercedes-Maybach S600, Rolls-Royce Phantom και Lexus LX 570.

Μόσχα και Πιονγιάνγκ έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους μετά τη συνάντηση Κιμ-Πούτιν τον Σεπτέμβριο και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε όλους τους τομείς. Οι επιλογές τους άλλωστε είναι περιορισμένες λόγω των διεθνών κυρώσεων: στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας των προγραμμάτων της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων