ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Έκκληση να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα το συντομότερο δυνατό

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Έκκληση να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα το συντομότερο δυνατό
Getty Images/Φωτογραφία Αρχείου

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, και ζήτησε να σταματήσουν οι μάχες «το συντομότερο δυνατό».

Έκκληση για τέλος στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έκανε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ σε μία σπάνια παρέμβασή του.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δήλωσε ότι «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, και ζήτησε να σταματήσουν οι μάχες «το συντομότερο δυνατό».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας σε δημόσια δήλωση στην πλατφόρμα Χ σημείωσε πως «ελπίζω ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να το εγκαταλείψω».

«Εξακολουθώ να ανησυχώ πολύ για το τρομερό ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Εγώ, όπως και τόσοι άλλοι, θέλω να δω τον τερματισμό των συγκρούσεων το συντομότερο δυνατό. Υπάρχει απελπιστική ανάγκη για αυξημένη ανθρωπιστική υποστήριξη στη Γάζα. Είναι ζωτικής σημασίας να φτάσει η βοήθεια και να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Μερικές φορές, μόνο όταν αντιμετωπίζεις το τεράστιο μέγεθος του ανθρωπίνου πόνου, συνειδητοποιείς τη σημασία της μόνιμης ειρήνης. Ακόμα και στην πιο σκοτεινή ώρα, δεν πρέπει να υποκύψουμε στην απελπισία. Συνεχίζω να επιμένω στην ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί ένα καλύτερο μέλλον και αρνούμαι να το εγκαταλείψω», αναφέρεται στην δημόσια δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ.