ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση φωτιάς στη Βαλένθια: 4 νεκροί και 14 τραυματίες από την πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών

Κόλαση φωτιάς στη Βαλένθια: 4 νεκροί και 14 τραυματίες από την πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών
AP Photo

Τραγωδία σε συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη εξαιτίας της πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στην πόλη Βαλένθια της Ισπανίας, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ενώ νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 14 τραυματίες.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως έχουμε τέσσερις νεκρούς», δήλωσε στον Τύπο ο Χόρχε Σουάρεθ Τόρες, υποδιευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στην επαρχία Βαλένθια, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμη σε θέση να πει αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε 14ώροφο συγκρότημα κατοικιών στη Βαλένθια της Ισπανίας, εκδηλώθηκε γύρω στις 17:30 (τοπική ώρα, 18:30 ώρα Ελλάδος) στον 4ο όροφο του κτηριακού συγκροτήματος και εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα. «Σαν να ήταν από άχυρο» το κτήριο, είπε χαρακτηριστικά ένας αυτόπτης μάρτυρας στην ισπανική τηλεόραση. «Ο ισχυρός άνεμος ήταν ο κύριος παράγοντας που εξαπλώθηκε η φωτιά», είπε ο ιδιοκτήτης γειτονικού ανθοπωλείου.

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών, απεγκλωβίστηκαν αρκετοί ένοικοι.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση (TVE), τουλάχιστον 13 τραυματίες – συμπεριλαμβανομένων πυροσβεστών – διακομίστηκαν με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο.

Η δήμαρχος Μαρία Χοσέ Καταλά απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μείνουν μακριά από την περιοχή ώστε να διευκολύνουν το έργο πυροσβεστών και διασωστών.

«Συγκλονισμένος» από την τρομακτική πυρκαγιά στη Βαλένθια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ διαβεβαίωσε τις τοπικές αρχές ότι θα έχουν την αμέριστη στήριξη της ισπανικής κυβέρνησης, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους πληγέντες.

Στις αρχές Οκτωβρίου, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Μούρθια της νοτιοανατολικής Ισπανίας.