ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ο πρίγκιπας Χάρι πρόδωσε τη Βασίλισσα, αν εκλεγώ πρόεδρος δε θα τον προστατεύσω»

O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι «πρόδωσε τη βασίλισσα Ελισάβετ» λέει ο Ντόναλντ Τραμπ απειλώντας να τον απελάσει αν εκλεγεί πρόεδρος. «Θα είναι μόνος του» είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε τον πρίγκιπα Χάρι για την «απιστία» του στην εκλιπούσα βασίλισσα της Αγγλίας και είπε ότι δεν θα του προσφέρει καμία προστασία, σε αντίθεση με τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έκανε τις παρατηρήσεις στη διάσκεψη της CPAC στην Ουάσιγκτον, καθώς οδεύει ολοταχώς για την απόκτηση του προεδρικού χρίσματος. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την οργή του για την κυβέρνηση Μπάιντεν που «προστάτεψε τον Χάρι» κρατώντας μυστικό το καθεστώς μετανάστευσης. Είπε, «Δεν θα τον προστάτευα. Πρόδωσε τη Βασίλισσα. Αυτό είναι ασυγχώρητο. Θα είναι μόνος του όσο περνάει από το χέρι μου».

«Νομίζω ότι ήταν πολύ ευγενικοί μαζί του μετά από αυτό που έκανε» πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας οτι ο Μπάιντεν παραβλέπει το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι έχει δηλώσει δημόσια πως έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και παρ’ όλα αυτά του επιτρέπει να μένει στις ΗΠΑ. Η διάσκεψη CPAC, η οποία διήρκεσε για τέσσερις ημέρες στην Ουάσιγκτον, μετατράπηκε σε μια παρατεταμένη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι δηλώσεις Τραμπ βλέπουν το φως μια ημέρα αφότου ο πρίγκιπας Χάρι αντιμετώπισε μια δικαστική ακρόαση για τους ισχυρισμούς ότι είχε παραποιήσει τα έγγραφα μετανάστευσης στις ΗΠΑ κρύβοντας την χρήση ναρκωτικών, την οποία παραδέχτηκε στα απομνημονεύματά του με τίτλο Spare. Το Heritage Foundation, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης στην Ουάσιγκτον, είχε καταθέσει μήνυση κατά του Πρίγκιπα, ο οποίος είχε την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας του Μπάιντεν.

Παρόλο που αρκετές αναφορές υποθέτουν ότι ο Δούκας του Σάσεξ χρησιμοποίησε την υπόθεση «ναρκωτικών» για να πουλήσει το βιβλίο του και τα απομνημονεύματά του δεν υπάρχουν ακλονητες αποδείξεις ότι έκανε χρήση ναρκωτικών. Στη διάσκεψη της Ουάσιγκτον, η οποία ήταν σχετικά υποτονική τα προηγούμενα χρόνια, εμφανίστηκαν τεράσρια πλήθη να παρατάσσονται έξω από το Συνεδριακό Κέντρο για να ακούσουν την ομιλία του πρώην προέδρου.

Το Σάββατο, σε μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τη Νίκι Χέιλι, ο Τραμπ βγήκε νικητής στην πατρίδα της, τη Νότια Καρολίνα, περιορίζοντας περαιτέρω τις ήδη μικρές της πιθανότητες να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα.