ΚΟΣΜΟΣ

Αλέν Ντελόν: Η αστυνομία βρήκε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του Γάλλου ηθοποιού

Ο Αλέν Ντελόν
Ο Αλέν Ντελόν
ΑΡ

Η γαλλική αστυνομία κατέσχεσε 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 3.000 φυσίγγια από το σπίτι του θρύλου του παγκόσμιου κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν.

Η γαλλική αστυνομία κατέσχεσε 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 3.000 φυσίγγια από το σπίτι του Αλέν Ντελόν. Ένα πεδίο βολής βρέθηκε επίσης στο σπίτι του ηθοποιού στο Douchy-Montcorbon, περίπου 135 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Ντελόν δεν είχε άδεια οπλοκατοχής. Ο 88χρονος ηθοποιός ήταν ένα αστέρι της «χρυσής εποχής» του γαλλικού κινηματογράφου, γνωστός για την σκληρή του περσόνα στην οθόνη σε επιτυχίες όπως οι «Σαμουράι» και «Μπορσαλίνο».

Η έρευνα την Τρίτη διατάχθηκε αφού ένας διορισμένος από το δικαστήριο υπάλληλος που στάλθηκε στο σπίτι του κ. Ντελόν παρατήρησε ένα όπλο και ειδοποίησε τον δικαστή. Η υγεία του αστέρα έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2019, ενώ υποφέρει από μια άλλη σοβαρή πάθηση, που δεν κατονομάζεται στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι έριδες στην οικογένειά του έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στη Γαλλία. Τα τρία παιδιά του αλληλοκατηγορούνται στα ΜΜΕ με μια σειρά από ύβρεις, κατηγορίες, μηνύσεις και μυστικές ηχογραφήσεις. Οι τελευταίες νομικές ανταλλαγές αφορούσαν την ιατρική περίθαλψη του Ντελόν και τον περασμένο μήνα ένας γιατρός με έγκριση δικαστηρίου τον εξέτασε, αλλά τα συμπεράσματά του αμφισβητήθηκαν αμέσως από τα παιδιά του.

Οι ανησυχίες εκφράστηκαν για πρώτη φορά πέρυσι, όταν τα παιδιά του υπέβαλαν καταγγελία εναντίον της πρώην βοηθού του, Χιρόμι Ρόλιν. Ισχυρίζονται ότι η Γιαπωνέζα που τον βοηθούσε ενεπλάκη σε «ηθική παρενόχληση» του πατέρα τους. Ο δικηγόρος της αρνήθηκε τότε όλες τις κατηγορίες.

Η τελευταία σημαντική δημόσια εμφάνιση του Ντελόν ήταν για να παραλάβει τον τιμητικό «Χρυσό Φοίνικα» στο Φεστιβάλ των Καννών το 2019. Τον Σεπτέμβριο του 2019, παρευρέθηκε στην κηδεία του φίλου και συναδέλφου του, Ζαν-Πολ Μπελμοντό στο Παρίσι.