ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Γιατί έλειψε από το μνημόσυνο του τέως; «Πείτε μας επιτέλους όλη την αλήθεια»

O πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
O πρίγκιπας Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
ΑΡ

Bρετανία: Η βασιλική οικογένεια καλείται να πει στο κοινό την αλήθεια πίσω από την «πρωτοφανή και ανεξήγητη» αποχώρηση του πρίγκιπα Ούλιαμ απο αρκετές βασιλικές υποχρεώσεις το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, που είχε θεωρητικά επιστέψει κανονικά στα καθήκοντά του, επρόκειτο να βρεθεί την Τρίτη (27/2) στην επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, που ήταν νονός του αλλά και να εκφωνήσει λόγο. Ωστόσο, μόλις δύο ώρες πριν, ακύρωσε την παρουσία του επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους».

Μιλώντας στο The Reaction, το talk show τους στο YouTube, οι Andrew Pierce και Sarah Vine της Daily Mail παρακάλεσαν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να εξηγήσουν πλήρως την απουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας από την τελετή μνήμης για τον νονό του στο Κάστρο Ουίνδσορ.

Και οι δύο φοβούνται τώρα ότι το κοινό ανησυχεί όλο και περισσότερο για την υγεία του βασιλιά Καρόλου που διαγνώστηκε με καρκίνο και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον η οποία υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. «Γιατί δεν μπορούν να μας πουν την αλήθεια για την Κέιτ και τον Ουίλιαμ;»

Ο Ουίλιαμ υποτίθεται ότι θα συνόδευε τη βασίλισσα Καμίλα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην τελετή στη μνήμη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου , ο οποίος πέθανε πέρυσι. Αλλά μόλις τρία τέταρτα πριν από την έναρξη, αποχώρησε από την εκδήλωση για ανεξήγητους «προσωπικούς λόγους», πυροδοτώντας ένα νέο κύμα φημολογίας για τον λόγο.

Η Βάιν και ο Πιρς είπαν ότι ήρθε η ώρα για τη βασιλική οικογένεια να τερματίσει τις εικασίες - και να εξηγήσουν γιατί ο Ουίλιαμ έπρεπε να φύγει. Η χειρουργική επέμβαση της Κέιτ και η διάγνωση του Βασιλιά με καρκίνο νωρίτερα αυτόν τον μήνα σημαίνουν ότι δεν μπορούν να εκτελέσουν δημόσια καθήκοντα - μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που συμμετέχουν σε επίσημες εκδηλώσεις.

Φωτογραφίες από τη λειτουργία που εμφανίστηκαν χθες αποκάλυψαν μια αποδυναμωμένη βασιλική οικογένεια με την αμφιλεγόμενη φιγούρα του πρίγκιπα Άντριου να χαμογελά στη λειτουργία. Το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Β' ήταν ένα σημαντικό γεγονός για τον Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν κοντά στον εξόριστο μονάρχη, και φαίνεται ότι τηλεφώνησε στην οικογένειά του για να ζητήσει συγγνώμη για την απουσία του.

Ωστόσο, η λακωνική δήλωση που δόθηκε στον Τύπο και στο κοινό από το Παλάτι του Κένσινγκτον που λέει ότι έφυγε για «προσωπικούς λόγους» έχει πυροδοτήσει μόνο εικασίες στο διαδίκτυο. «Το θέμα είναι πως αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της υπηρεσίας. Ήταν γραφτό να εκφωνήσει την ομιλία» είπε η Βάιν. «Απλώς σε κάνει να πιστεύεις ότι συμβαίνει πραγματικά κάτι πολύ σοβαρό. Αυτό είναι το θέμα ».

Η κυρία Βάιν κάλεσε τη βασιλική οικογένεια να μην αφήσει ένα «κενό που στη συνέχεια γεμίζει με εικασίες και θεωρίες συνωμοσίας που είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

«Νομίζω ότι τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και ως ένα βαθμό το κοινό είναι αρκετά ανήσυχοι γιατί τα σήματα που έρχονται από το Παλάτι τόσο για τον Βασιλιά όσο και για την Πριγκίπισσα και τον Πρίγκιπα της Ουαλίας είναι ανησχυχητικά. Αν ήταν μόνο ο Βασιλιάς ή απλώς ο Ουίλιαμ και η Κέιτ μπορεί να ήταν λιγότερο σοβαρό, αλλά είναι και οι δύο και είναι πυλώνες της βασιλικής οικογένειας, εδώ είναι το πρόβλημα. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν, θέλουν απλώς να μάθουν λίγο περισσότερα ».