ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Μπελέρη: Οι Αρχές δεν άφησαν τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας να απολογηθεί

Δίκη Μπελέρη: Οι Αρχές δεν άφησαν τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας να απολογηθεί

Φρέντι Μπελέρης: Ορίστηκε με διαδικασίες- εξπρές η ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου δεν επέτρεψε χθες Τετάρτη να απολογηθεί στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, ενώ παράλληλα κατά την συνεδρίαση ορίστηκε με διαδικασίες εξπρές και η ημέρα έκδοσης της απόφασης για τον Φρέντι Μπελέρη.

Το ειδικό δικαστήριο των Τιράνων, που εκδικάζεται η υπόθεση δεν επέτρεψε στον Φρέντι Μπελέρη να απολογηθεί με μία απίστευτη δικαιολογία, καθώς ισχυρίστηκαν πως είχε περάσει η ώρα και τα δικαστήρια θα έκλειναν.

Χθες, ολοκληρώθηκε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι κατέρριψαν όλες τις κατηγορίες που προσάπτουν οι αλβανικές αρχές στον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας. Σημειώνεται ότι οι αλβανικές Αρχές δεν παρουσίασαν καμία απόδειξη που να πιστοποιεί την διάπραξη του αδικήματος του χρηματισμού για την εξαγορά ψήφων. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι απών ήταν στο δικαστήριο και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Η συνέχεια της δίκης ορίστηκε για τις 5 Μαρτίου, όπου ο Φρέντι Μπελέρης θα έχει την δυνατότητα να απολογηθεί για 5 λεπτά, όπως προβλέπεται, ενώ αμέσως μετά – όπως έχει γίνει γνωστό, θα ανακοινώσουν την απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή της υπόθεσης έχει κάνει τους παράγοντες της ομογένειας στην Βόρεια Ήπειρος να κάνουν λίγο για πρωτοφανή διαδικασία που «δείχνει» την πρόθεση των αλβανικών Αρχών να καταδικάσουν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Διαβάσε επίσης:

Μπελέρη: Αναβολή της απολογίας του για τις 5 Μαρτίου

Ο προκλητικός Έντι Ράμα και η επίσκεψη Μπλίνκεν στα Τίρανα

Έντι Ράμα για υπόθεση Μπελέρη: «Η Αλβανία δεν είναι Σιβηρία»