ΚΟΣΜΟΣ

Το MILAN-2024 ολοκληρώθηκε με μια μεγαλειώδη τελετή

Το MILAN-2024 ολοκληρώθηκε με μια μεγαλειώδη τελετή

Η συμμετοχή του Ινδικού Ναυτικού περιελάμβανε τόσο τα αεροπλανοφόρα INS Vikramaditya όσο και το INS Vikrant

Η θαλάσσια φάση του MILAN-2024 ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου. Σε αυτή την έκδοση του MILAN συμμετείχαν 35 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων πλοίων, υποβρυχίων και αεροσκαφών.

Στη θαλάσσια φάση συμμετείχαν 13 πλοία και ένα αεροσκάφος από Φιλικές Ξένες Χώρες. Η συμμετοχή του Ινδικού Ναυτικού περιελάμβανε τόσο τα αεροπλανοφόρα INS Vikramaditya όσο και το INS Vikrant.

Όλες οι μονάδες ανέλαβαν μια σειρά από σύνθετες και προηγμένες ασκήσεις στους τομείς του επιφανειακού, υποεπιφανειακού και εναέριου πολέμου, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων κατά ασύμμετρων απειλών. Οι κύριες ασκήσεις περιελάμβαναν βολές επιφανείας, σύνθετες αντιαεροπορικές βολές, ασκήσεις προηγμένου ανθυποβρυχιακού πολέμου με υποβρύχια του ινδικού Ναυτικού, ασκήσεις αεράμυνας κατά μαχητών, εκτεταμένες επιχειρήσεις πλοίων ελικοπτέρων και ναυτικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας καυσίμων στη μέση της θάλασσας από δεξαμενόπλοια του ινδικού Nαυτικού.

Η θαλάσσια φάση κορυφώθηκε με μια τελετή λήξης, όπου και οι 35 συμμετέχουσες μονάδες έφτασαν στο αγκυροβόλιο ανοιχτά του Visakhapatnam, και οι διοικητές συγκεντρώθηκαν στο αεροπλανοφόρο INS Vikrant που κατασκευάστηκε αυτόχθονα για συζητήσεις.

Η τελετή λήξης περιλάμβανε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρησιακές πτυχές της θαλάσσιας φάσης και έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα συμμετέχοντα ναυτικά να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενισχύσουν την αμοιβαία κατανόηση και διαλειτουργικότητα ανταλλάσσοντας εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές.