ΚΟΣΜΟΣ

Η Boeing εξετάζει την εξαγορά της κατασκευάστριας ατράκτων των 737 MΑΧ λόγω ελαττωμάτων κατασκευής

Boeing 737 Max
Photo: AP

Στόχος των δύο εταιρειών είναι να εξαλείψουν τα κατασκευαστικά ελαττώματα στο αεροπλάνο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις

Η Boeing βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της Spirit Aerosystems την εταιρεία που κατασκευάζει ατράκτους για τα αεριωθούμενα 737 Max της Boeing, όπως αναφέρει το CNBC.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λιγότερο δύο μήνες, η έκρηξη τμήματος ενός αεροσκάφους Boeing 737 Max 9 κατά τη διάρκεια πτήσης της Alaska Airlines προκάλεσε μία χιονοστιβάδα προβλημάτων για την Boeing, με την FAA να καθηλώνει τα MAX 9 προκειμένου να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι ασφαλείας.

Οι μετοχές της Boeing υποχωρούν σήμερα περίπου 1% ενώ εκείνες της Spirit Aerosystems κερδίζουν πάνω από 13%, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρίας να αγγίζει από το κλείσιμο της Πέμπτης τα 3,3 δισ. δολάρια.

«Δεν σχολιάζουμε εικασίες της αγοράς», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της Spirit Aerosystems. Η Boeing αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

Η Spirit Aerosystems προέκυψε από την Boeing το 2005. Περίπου το 70% των εσόδων της Spirit πέρυσι προήλθε από την Boeing και περίπου το ένα τέταρτο προέρχεται από την κατασκευή ανταλλακτικών για τον κύριο αντίπαλο της Boeing, την Airbus.

Οι συνομιλίες επαναγοράς αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από την Wall Street Journal.