ΚΟΣΜΟΣ

HΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε δράστη που είχε όμηρο τη μητέρα του - «Πυροβόλησέ με» ούρλιαζε

HΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε δράστη που είχε όμηρο τη μητέρα του - «Πυροβόλησέ με» ούρλιαζε

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία της Νέας Υόρκης δείχνει έναν αστυνομικό να σκοτώνει τον δράστη που κρατούσε όμηρο την μητέρα του

Ένα σοκαριστικό βίντεο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία της Νέα Υόρκης δείχνει την στιγμή που ένας αστυνομικός σκοτώνει έναν άνδρα που είχε εισβάλλει στο σπίτι της μητέρας του και την κρατούσε όμηρο. Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το NYPD δείχνει τη στιγμή που ο αστυνομικός σκοτώνει έναν άνδρα με έναν πυροβολισμό. Ο ύποπτος κρατούσε τη μητέρα του σε ένα ασφυκτικό κλοιό, ενώ ούρλιαζε ότι είχε μαχαίρι μέσα σε ένα διαμέρισμα στο Μπρονξ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο αστυνομικός Άλεξ Μοργκέζε πυροβόλησε τον ύποπτο Mάικλ Ντοτέλ, χτυπώντας τον στο κεφάλι λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του θύματος κατά τη διάρκεια της τεταμένης αντιπαράθεσης στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το βίντεο και την αστυνομία.

Ο 30χρονος ύποπτος έπεσε προς τα πίσω στο έδαφος και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο. Η αστυνομία κλήθηκε αρχικά στη σκηνή στη γειτονιά του Μπέντφορντ Παρκ γύρω στις 11:30 π.μ. μετά από κλήση για έναν επικίνδυνο άνδρα που μπορεί να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενεργούσε βίαια και ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, ανέφεραν οι αρχές.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Ντότελ κράτησε το θύμα σε μία ασφυκτική λαβή, με το δεξί του χέρι γύρω από το λαιμό της. Καθώς το θύμα έχανε τις αισθήσεις του, η αστυνομία άνοιξε πυρ, δήλωσαν οι αρχές την Παρασκευή. «Κάντο, θα τη σκοτώσω», φώναξε ο Ντότελ στον Μοργκέζε και στον σύντροφό του καθώς κρατούσε τη μητέρα του μπροστά του ως ασπίδα, σύμφωνα με τα νέα πλάνα που κυκλοφόρησαν

«Πυροβόλησέ με, πυροβόλησέ με», ούρλιαζε στο σαλόνι του διαμερίσματος, ενώ συνέχισε να καλεί τους αστυνομικούς να το κάνουν, δείχνει το βίντεο. Όταν ο Mοργκέζε ρώτησε πού ήταν το μαχαίρι και να το ρίξει, ο Ντοτέλ απάντησε: «Πήρα το μαχαίρι», δείχνει το βίντεο.«Πέτα το μαχαίρι, πού είναι», είπε ξανά ο Μοργκέζε λίγα δευτερόλεπτα πριν πυροβολήσει.

Όταν η αστυνομία έφτασε για πρώτη φορά στο διαμέρισμα, μια νεότερη γυναίκα έτρεξε έξω από τη μονάδα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπό της, είπε η αστυνομία, αναφέροντας οτι δύο δύο θύματα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βίαιου επεισοδίου.

«Σήμερα βιώσαμε μια πλήρη τραγωδία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου», δήλωσε ο επικεφαλής της περιπολίας του NYPD, Τζον Τσελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει τότε. Επαίνεσε τους δύο αστυνομικούς για την ψυχραιμία τους, προσθέτοντας ότι οι ενέργειές τους έσωσαν τις ζωές μελών της οικογένειας. Ο σύζυγος του θύματος επανέλαβε αυτό το συναίσθημα, λέγοντας στη New York Post εκείνη την εποχή που η αστυνομία δεν είχε άλλη επιλογή από το να πυροβολήσει τον Ντοτέλ.