ΚΟΣΜΟΣ

Πορτογαλία: Έκρυψαν σε ψάρια 1,3 τόνους κοκαΐνης - Η «Επιχείρηση Καλαμάρι»

Πορτογαλία: Έκρυψαν σε ψάρια 1,3 τόνους κοκαΐνης - Η «Επιχείρηση Καλαμάρι»
Αρχείου AP

Οι 7 συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, βαρύνονται με υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική 

Κρυμμένη σε κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία ήταν περιτυλιγμένα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετημένα σε χαρτόκουτα, ήταν η κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,3 τόνων, που κατέσχεσε η πορτογαλική αστυνομία, στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Καλαμάρι».

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και επίσης κατασχέθηκαν οκτώ πυροβόλα όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα, όπως και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, ενώ έγιναν συνολικά επτά συλλήψεις, χωρίς να γίνουν γνωστές οι εθνικότητές τους.

Το φορτίο, είχε φορτωθεί από τον Ισημερινό και ξεφορτώθηκε στο λιμάνι της Λισαβόνας

«Ο τρόπος με τον οποίο τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα κατεψυγμένα ψάρια καθιστούσε πολύ δύσκολο τον εντοπισμό τους και, προκειμένου να τα αφαιρέσουν, τα ψάρια έπρεπε να καταστραφούν τελείως», εξήγησε σε μια ανακοίνωση η πορτογαλική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 26 και 59 ετών, βαρύνονται με υποψίες ότι ανήκουν σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, η οποία εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική και τις διένειμε σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.