ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα επίθεση των Χούθι σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Ερυθρά Θάλασσα: Νέα επίθεση των Χούθι σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
Αρχείου - AP

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί, ενώ το όνομά του δεν ανακοινώθηκε

Νέο περιστατικό σημειώθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα με τους αντάρτες Χούθι οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Λιβερίας, όταν αυτό έπλεε ανοιχτά της Υεμένης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey.

Το πλοίο αυτό που έχει καταχωριστεί ως εκμεταλλευόμενο από την ισραηλινή εταιρεία ZIM Integrated Shipping Services, ενδέχεται όμως να μην της ανήκει πλέον γιατί δεν είναι καταγεγραμμένο σε άλλες ανοιχτές πηγές, πρόσθεσε η Ambrey. Είχε αποπλεύσει από τη Σιγκαπούρη και κατευθυνόταν στο Τζιμπουτί. Το όνομά του δεν ανακοινώθηκε.

Η επίθεση σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 88 μιλίων νοτιοανατολικά του Άντεν, σύμφωνα με την Ambrey που κάνει λόγο για πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «χτυπήθηκε και εξέπεμψε σήμα κινδύνου». Παραμένει ωστόσο αδιευκρίνιστο εάν έχει πληγεί απευθείας από κάποιον πύραυλο ή αν υπέστη ζημιές λόγω κοντινών εκρήξεων.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Το φορτηγό πλοίο Rubymar βυθίστηκε την Παρασκευή, το πρώτο αφ' ότου οι Χούθι ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους, τον περασμένο Νοέμβριο.