ΚΟΣΜΟΣ

Διαδηλωτές γιούχαραν τη Τζιλ Μπάιντεν: «Υποστηρίζεις τη γενοκτονία των Παλαιστινίων»

Διαδηλωτές γιούχαραν τη Τζιλ Μπάιντεν: «Υποστηρίζεις τη γενοκτονία των Παλαιστινίων»
Αρχείου - AP

Διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία της Τζιλ Μπάιντεν συνολικά τέσσερις φορές

Αντιμέτωπη με την οργή ενός φιλοπαλαιστινίου διαδηλωτή ήρθε η Τζιλ Μπάιντεν στην Αριζόνα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, ο διαδηλωτής φώναξε πως η κατάσταση στη Γάζα «είναι γενοκτονία» ενώ ένας άλλος της είπε δυνατά ότι «εσύ και ο σύζυγός σου υποστηρίζετε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού!».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεχθεί επανειλημμένα αποδοκιμασίες σε διάφορες εκδηλώσεις, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η Τζιλ Μπάιντεν, σε μια από τις ατομικές της εκδηλώσεις, γίνεται στόχος. Για την ακρίβεια, οι θεατές άρχισαν να επιτίθενται στην Τζιλ Μπάιντεν, ενώ στη συνέχεια φώναξαν: «Τέσσερα ακόμη χρόνια». Ορισμένα μέλη του κοινού έσπρωξαν τους διαδηλωτές, οι οποίοι τελικά οδηγήθηκαν έξω.

Από την πλευρά της, η Τζιλ Μπάιντεν ευχαρίστησε τους υποστηρικτές και συνέχισε την ομιλία της. Διακόπηκε συνολικά τέσσερις φορές, αλλά συνέχισε να επιστρέφει στις παρατηρήσεις της. Οι διακοπές έγιναν ενώ η πρώτη κυρία βρισκόταν στη δεύτερη στάση της περιοδείας «Γυναίκες για τον Μπάιντεν».

Έχει αυξήσει την προεκλογική της δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα, καθώς κάνει λόγο για μια δεύτερη θητεία του συζύγου της στον Λευκό Οίκο. Η περιοδεία της έχει επικεντρωθεί στα δικαιώματα των γυναικών και έχει στοχοποιήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις δηλώσεις της, λέγοντας ότι είναι «επικίνδυνος» για τις γυναίκες.

Η εκδήλωσή της διακόπηκε από τέσσερις διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στα πρώτα 20 λεπτά της ομιλίας της. Σχεδόν 100 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί και έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ιδίως οι νέοι ψηφοφόροι είναι δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς του προέδρου Μπάιντεν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Με πληροφορίες από Daily Mail