ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Πατέρας χτύπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών μωρό του - Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης

moro

Ο 29χρονος παιδοκτόνος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι γλίστρησε, καθώς κρατούσε το μωρό κι ότι έπεσε στο πάτωμα και χτύπησε.

Ταρακούνησε και χτύπησε στο κεφάλι τον 6 μηνών γιο του με αποτέλεσμα να πεθάνει, ένας πατέρας στη Βρετανία που καταδικάστηκε σε 15χρόνια φυλάκισης

Ο 29χρονος David Hollick, σύμφωνα με την εισαγγελία, ταρακούνησε δυνατά και χτύπησε στο κεφάλι τον γιο του Kairo, λίγες ώρες αφού η μητέρα του παιδιού και πρώην σύντροφός του, τον έφερε στο σπίτι του, για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο.

Ο 29χρονος βρεφοκτόνος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι γλίστρησε, καθώς κρατούσε το μωρό κι ότι έπεσε στο πάκτωμα και χτύπησε. Ωστόσο, οι ιατρικοί πραγματογνώμονες δήλωσαν ότι τα κατάγματα που έφερε στο κεφάλι ο Kairo, καθώς κι ένα σπάσιμο στο αριστερό χέρι, παραπέμπουν σε επίθεση κι όχι σε ατύχημα.

«Όχι μόνο τον ταρακούνησε βίαια, αλλά χτύπησε το κεφάλι του τουλάχιστον δύο φορές με σκληρό αντικείμενο», δήλωσε ο δικαστής για τον πατέρα.

«Ήταν εξαιρετικά ευάλωτος και με τις πράξεις σας προδώσατε το καθήκον σας σαν γονιός. Από τα βίντεο που είδαμε είναι προφανές ότι ήταν ένα αξιαγάπητο μωρό», τόνισε.

Το ζευγάρι χώρισε λίγο μετά τη γέννηση του Kairo. Ο David Hollick μετά τον χωρισμό ζούσε με τους γονείς του και τον αδελφό του. Διατηρούσαν σχετικά καλές σχέσεις και σύμφωνα με τη μητέρα δεν είχε προηγηθεί κάποιο περιστατικό που να της προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία.