ΚΟΣΜΟΣ

Η Νίκι Χέιλι αποσύρθηκε από τη «μάχη» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Ανοίγει ο δρόμος για Τραμπ

Η Νίκι Χέιλι αποσύρθηκε από τη «μάχη» για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών – Ανοίγει ο δρόμος για Τραμπ

Η Νίκι Χέιλι γνωστοποίησε και επισήμως ότι τερματίζει την προεκλογική της εκστρατεία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, εν όψει των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε ότι δίνει τέλος στην προεκλογική της εκστρατεία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, για τις προεδρικές εκλογές, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Έναν χρόνο νωρίτερα, που άρχισα την εκστρατεία μου για την προεδρία, είπα ότι ήταν βασισμένη στην αγάπη μου για την πατρίδα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η μητέρα μου, μετανάστρια πρώτης γενιάς, κατάφερε να ψηφίσει την κόρη της για υποψήφια Πρόεδρο. Αυτά γίνονται μόνο στην Αμερική».

«Είπα ότι ήθελα να ακουστεί η φωνή των Αμερικανών. Αυτό έκανα. Δεν το μετανιώνω», πρόσθεσε, λέγοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να «κερδίσει» τις ψήφους των Ρεπουμπλικάνων που δεν τον ψήφισαν.

«Τώρα εναπόκειται στον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει τις ψήφους εκείνων στο κόμμα μας που δεν τον υποστήριξαν, και ελπίζω να το κάνει. Τώρα είναι η ώρα του να επιλέξει», τόνισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε στις δώδεκα από τις δεκαπέντε Πολιτείες όπου διεξήχθησαν εχθές (05/03) εσωκομματικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της «Σούπερ Τρίτης».

Ο τέως Πρόεδρος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κέρδισε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη, Μινεσότα και Κολοράντο την Χέιλι, πρώην Πρέσβη της δικής του κυβέρνησης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικές ειδήσεις