Μυστήριο το γιατί «έπεσαν» Facebook και Instagram: Πόσα έχασε ο Ζούκερμπεργκ

Η διακοπή λειτουργίας της Meta, που έθεσε παγκοσμίως εκτός το Facebook, το Instagram και το Messenger προκάλεσε ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων στην εταιρεία
zuckenberg
Photo: AP
1'

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε έσοδα της τάξεως των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το πρωί της Τρίτης από τη διακοπή λειτουργίας που υπήρξε στις πλατφόρμες παγκοσμίως, δήλωσε ο Νταν Ιβές, διευθύνων σύμβουλος της Wedbush Securities Νέας Υόρκης, στην Daily Mail.

Η τιμή της μετοχής της Meta υποχώρησε επίσης κατά 1,5% όταν το πρόβλημα άρχισε να γίνεται γνωστό. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από διαφημίσεις οι οποίες προβάλλονται στους χρήστες, και με τα «τεχνικά ζητήματα» που έριξαν τις πλατφόρμες, έπεσαν και τα κέρδη της.

Η Meta, σύμφωνα με τον Ιβές, δεν θα αποκαλύψει τις οικονομικές ζημιές. «Πρόκειται για ένα αμελητέο ποσό εσόδων, που είναι πιθανότατα κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια» δήλωσε ο Ιβές.

Κι αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς εάν σκεφτεί πως η αξία της Meta το 2023 υπολογίζεται στα περίπου 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υποψίες για κυβερνοεπίθεση

Η Μeta, πάντως, συσχετίζει τη διακοπή λειτουργίας με «τεχνικά ζητήματα», αφήνοντας το τι πραγματικά συνέβη να καλύπτεται από μυστήριο. Όπως αναφέρει η Daily Mail πηγή μέσα από το Facebook δήλωσε πως τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, κάτι που μπορεί να ευθύνεται για τα προβλήματα.

Πολλοί ήταν αυτοί που υπέθεσαν ότι η διακοπή λειτουργίας ήταν «κυβερνοεπίθεση», καθώς συνέβη την Super Tuesday, μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας σε πολλές αμερικανικές πολιτείες διεξήχθησαν εκλογές για τους υποψηφίους των αμερικανικών εκλογών.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή