ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία με πλοίο κυπριακών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα - Τουλάχιστον 2 νεκροί

Τραγωδία με πλοίο κυπριακών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα - Τουλάχιστον 2 νεκροί

Αιματηρή επίθεση στον κόλπο του Άντεν με νεκρούς σε κυπριακών συμφερόντων πλοίο

Επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν, έβαψε με... αίμα κυπριακών συμφερόντων πλοίο σύμφωνα με το Associated Press.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η πυραυλική επίθεση από τους Χούθι στο πλοίο «True Confidence», με σημαία Μπαρμπέιντος είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 2 άτομα του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους. Οι Χούθι απειλούν πλοία μέσω ασυρμάτου στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν από τότε που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους.

Tο συμβάν έλαβε χώρα περίπου 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού του Άντεν στη νότια Υεμένη, αναφέρει το Reuters.

Η έκταση της ζημιάς στο πλοίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ωστόσο μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διαφύγουν από το πλοίο και με σωσίβιες λέμβους όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Το φορτηγό πλοίο ξεκίνησε πριν από 11 ημέρες από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν.

Οι Χούθι έχουν εξαπέλυσαν περισσότερες από 45 επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά εμπορικών πλοίων και πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που επιχειρούν στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους, τα περισσότερα από τα οποία αναχαιτίστηκαν από αντιτορπιλικά ή «προσγειώθηκαν ακίνδυνα στο νερό».

Αμυντικός αξιωματούχος των ΗΠΑ ανέφερε πως καπνός θεάθηκε να βγαίνει από το True Confidence. Ο αξιωματούχος, που ζήτησε επίσης ανωνυμία, δήλωσε στο Reuters πως μια σωστική λέμβος θεάθηκε επίσης στη θάλασσα κοντά στο πλοίο.