ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Αλβανία: Θύμα ξυλοδαρμού από την πρώην γυναίκα του και τον πατέρας της ο πρώην πρίγκιπας

Σάλος στην Αλβανία: Θύμα ξυλοδαρμού από την πρώην γυναίκα του και τον πατέρας της ο πρώην πρίγκιπας

Ο έκπτωτος πρίγκιπας - διάδοχος της Αλβανίας Λέκα ισχυρίζεται ότι η εν διαστάσει σύζυγός του πριγκίπισσα Ελία, ο πατέρας της του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με «βαρύ αντικείμενο» εν μέσω διαζυγίου

Ο έκπτωτος πρίγκιπας της Αλβανίας Λέκα Β' ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε άγρια επίθεση από την εν διαστάσει σύζυγό του, πριγκίπισσα Ελία, και τον πατέρα της λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου τους.

Ο πρώην πρίγκιπας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι χωρίζει από τη σύζυγό του μετά από επτά χρόνια γάμου τον Ιανουάριο, ζήτησε μάλιστα την εμπλοκή της αστυνομίας μετά την φερόμενη ενδοοικογενειακή επίθεση.

Σύμφωνα με βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την εβδομάδα, ο 41χρονος Λέκα, φέρεται να ενεπλάκη σε μια σωματική επίθεση με την Έλια, 41 ετών, και τον πατέρα της, Gjergj Polikron Zaharia, 73 ετών.

Ο καβγάς - σύμφωνα με τις καταγγελίες - έλαβε χώρα μόλις δύο μήνες αφότου το ζευγάρι, που έχει μαζί μια 3χρονη κόρη (την πριγκίπισσα Geraldine), ανακοίνωσε το τέλος του γάμου τους.

Ο πρώην αλβανικός βασιλικός οίκος εξέδωσε μια επίσημη δήλωση ως απάντηση στο viral απόσπασμα του καυγά υποστηρίζοντας ότι ο διάδοχος του θρόνου «δέχθηκε σωματική επίθεση με βαρύ αντικείμενο».

Η δήλωση υποστηρίζει ότι πίσω από την επίθεση ήταν η πρώην σύζυγός του και ο πατέρας της.

Η πριγκίπισσα Έλια αποφάσισε να μιλήσει τελικά για το περιστατικό, λέγοντας στην Albanian Daily News ότι απλώς προσπαθούσε να σταματήσει τους δύο άντρες που μάλωναν.

«Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για μένα και την οικογένειά μου, καθώς δεν ήταν εύκολο να επιστρέφω σπίτι και να βλέπω τον Λέκα να προσπαθεί να χτυπήσει τον 73χρονο πατέρα μου», είπε η Έλια.

«Ο καυγάς δεν έχει καμία σχέση με μένα, εκτός από το ότι προσπάθησα να τους σταματήσω. Ακολουθώ τη δικαστική οδό για όλα».

Σε απάντηση, το αλβανικό βασιλικό δικαστήριο εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον καυγά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας την τοπική αστυνομία ότι διέρρευσε το βίντεο στο διαδίκτυο.

«Ο πρίγκιπας Λέκα το απόγευμα της 5ης Μαρτίου δέχθηκε σωματική επίθεση με βαριά αντικείμενα από την πρώην σύζυγο και τον πρώην πεθερό του και τα βίντεο αυτής της στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τα βίντεο έχουν υποβληθεί μόνο στο αστυνομικό τμήμα από τον πρίγκιπα Λέκα, ως στοιχείο για τη βία που του ασκήθηκε. Όμως, παρόλο που θεωρούνταν μυστικό, αυτά τα βίντεο, μαζί με τη καταγγελία, κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα και στα μέσα ενημέρωσης μεταδίδοντας δυσάρεστες εικόνες με βίαιο περιεχόμενο».

«Η Βασιλική Αυλή εκφράζει βαθιά απογοήτευση για τα όργανα επιβολής του νόμου που υποπτευόμαστε ότι παραβίασαν το δικαίωμα της ανωνυμίας διανέμοντας βίντεο τρίτων», συνεχίζει η δήλωση, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο ζητά την επέμβαση της αστυνομίας για να αφαιρέσει το υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.