ΚΟΣΜΟΣ

Σκωτία: Νεκρός 32χρονος παρουσιαστής του BBC

Σκωτία: Νεκρός 32χρονος παρουσιαστής του BBC
Twitter/bbcscotland

Ο παρουσιαστής του BBC κατέρρευσε για 2η φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες ενώ έκανε τζόκινγκ 

Ο παρουσιαστής του BBC στη Σκωτία και συγγραφέας για παιδιά, Νικ Σέρινταν, πέθανε αφού «κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκινγκ» σε ηλικία 32 ετών.

Ο δημοσιογράφος, από το Γουέξφορντ της Ιρλανδίας, ήταν έξω για τρέξιμο όταν λέγεται ότι κατέρρευσε ξαφνικά -για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες- αφού υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Ο Σέρινταν ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για την παρουσίαση εκπομπών όπως το Drivetime και το Reporting Scotland, πέθανε την Τετάρτη μετά από αρκετές ημέρες στην εντατική.

Το BBC Σκωτίας ανακοίνωσε τον θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα το πρωί, ενώ στα γραφεία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Πολιτικοί, αλλά και συνάδερφοί του δημοσιογράφοι, τον περιέγραψαν ως «εξαιρετικά ταλαντούχο δημοσιογράφο και συγγραφέα», αλλά και ως έναν «υπέροχο άνθρωπο», ενώ τα social media πλημμύρισα από συλλυπητήρια μηνύματα.

Είναι περισσότερο γνωστός για την παρουσίαση του Drivetime, του Lunchtime Live και του Sunday Show. Αργότερα έγραψε μια σειρά βιβλίων για παιδιά που περιελάμβανε την υπόθεση του δραπέτη και την υπόθεση του θησαυρού -φάντασμα.

Η τελευταία ανάρτηση του παρουσιαστή στο X με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου έγραφε: «Στον αέρα από τις 8 π.μ. με την έκδοσή σας το Σαββατοκύριακο στο Good Morning Scotland, αντανακλώντας τα 2 χρόνια από την εντολή του Πούτιν για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».