ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Υπήρξε ποτέ χειρότερος παρουσιαστής από τον Τζίμι Κίμελ;» - Η δημόσια κόντρα τους

O Nτόναλντ Τραμπ
O Nτόναλντ Τραμπ
ΑΡ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε δριμύτατα τον Τζίμι Κίμελ, τον «χειρότερο παρουσιαστή» στην ιστορία των Όσκαρ

Ο Ντόναλντ Τραμπ οδεύει ολοταχώς για να κατακτήσει και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών βρήκε ωστόσο χρόνο για να ασχοληθεί με την τελετή των Όσκαρ και τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ. «Υπήρξε ποτέ χειρότερος παρουσιαστής από τον Τζίμι Κίμελ στα Όσκαρ; Στο άνοιγμα του, ήταν σαν ένας μέτριος άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι αλλά και που ποτέ δεν μπορεί να γίνει.

Ξεφορτωθείτε τον Κίμελ και αντικαταστήστε τον ίσως με ένα, όχι πια δημοφιλή, αλλά φθηνό ‘ταλέντο’ του ABC, τον Γιώργο Σλοπανόπουλο. Θα τους έκανε όλους να φαίνονται επι σκηνής πιο μεγαλοπρεπείς, ισχυρούς και πιο σαγηνευτικούς.

Επίσης, ένα πολύ κακό πολιτικά ορθό σόου εδώ και χρόνια. Ασύνδετο, βαρετό και πολύ άδικο. Γιατί δεν δίνουν Όσκαρ σε αυτούς που το αξίζουν; Ίσως έτσι το κοινό τους και η τηλεοπτική δημοτικότητα θα ανέλθουν ξανά από τα βάθη. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά!» Ο Τραμπ μίλησε για τον «Σλοπανόπουλο», εννοώντας πιθανότατα τον Γιώργο Στεφανόπουλο.

Ο Τζίμι Κίμελ με τη σειρά του αφιέρωσε μια στιγμή κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης των Όσκαρ, ακριβώς πριν ο Αλ Πατσίνο παρουσιάσει την καλύτερη ταινία, για να διαβάσει δυνατά την τελευταία ανάρτηση του Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον επέκρινε ως παρουσιαστή.

Ο Κίμελ ανταπέδωσε στον Τραμπ επί σκηνής λέγοντας: «Μπλα, μπλα, μπλα… Εντάξει, τώρα, δείτε αν μπορείτε να μαντέψετε ποιος πρώην πρόεδρος μόλις το δημοσίευσε αυτό στο TruthSocial. Ο καθενας; Οχι; Λοιπόν, ευχαριστώ, Πρόεδρε Τραμπ. Ευχαριστώ που μας παρακολουθήσατε, εκπλήσσομαι που είστε ακόμα....εμ μήπως είναι ώρα της φυλακής για σένα;»

Η πολιτική εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στα Όσκαρ. Πολλοί παρευρισκόμενοι συμπεριλαμβανομένων των Mαρκ Ράφαλο και Μπίλι Άιλις, φορούσαν κόκκινες καρφίτσες για να υποστηρίξουν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Οι διαμαρτυρίες που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Γάζα προσέλκυσαν εκατοντάδες παρευρισκόμενους γύρω από το θέατρο Kodak και κατέληξαν να μπλοκάρουν την κυκλοφορία με αποτέλεσμα η τελετή να ξεκινήσει πέντε λεπτά καθυστέρηση.

Όταν ο σκηνοθέτης του «The Zone of Interest» Τζόναθαν Γκλέιζερ παρέλαβε το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας, μίλησε για τη βία στη Μέση Ανατολή και έκανε παραλληλισμούς με το μήνυμα του δράματος του για το Ολοκαύτωμα.