ΚΟΣΜΟΣ

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Βρέθηκε φάκελος 136 χρόνια μετά και βγαίνει σε δημοπρασία - Τι περιλαμβάνει

Τζακ ο Αντεροβγάλτης: Βρέθηκε φάκελος 136 χρόνια μετά και βγαίνει σε δημοπρασία - Τι περιλαμβάνει
Αρχείου - Getty Images

Το περιεχόμενο του φακέλου για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη αναμένεται να φτάσει τις 10.000 λίρες στη δημοπρασία

Ύστερα από 136 χρόνια βρέθηκε ένας άγνωστος φάκελος για τον περιβόητο Τζακ τον Αντεροβγάλτη, από τον δισέγγονο ενός ντετέκτιβ που εργάστηκε για την υπόθεση.

Το συναρπαστικό αρχείο περιλαμβάνει δύο φωτογραφίες του Michael Ostrog, ενός πρώτου ύποπτου. Πρόκειται για έναν Ρώσο μετανάστη κατηγορούμενο για μικροκλοπές που πέρασε μεγάλες περιόδους στη φυλακή και σε ψυχιατρείο. Ωστόσο, γρήγορα αποκλείστηκε ως ο Αντεροβγάλτης καθώς προέκυψε ότι βρισκόταν στην πτέρυγα μιας γαλλικής φυλακής όταν έγιναν οι δολοφονίες.

Ο φάκελος περιλαμβάνει το μοναδικό αντίγραφο της καρτ-ποστάλ που φέρεται να είχε στείλει στη Μητροπολιτική Αστυνομία ο ίδιος ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης θέλοντας να χλευάσει τις έρευνες. Η αυθεντική κάρτα έχει χαθεί. Περιλαμβάνεται επίσης, ένα αντίγραφο της επιστολής με την προσφώνηση «Αγαπητό αφεντικό», ένα ανατριχιαστικό σημείωμα που έστειλε ο δολοφόνος στην αστυνομία το οποίο υπέγραψε ως «Τζακ ο Αντεροβγάλτης». Ήταν η πρώτη φορά που αναφέρθηκε το περιβόητο όνομα. Ο δολοφόνος καυχιόταν ότι σκότωσε τα θύματά του και προειδοποίησε την αστυνομία ότι το μαχαίρι του ήταν «ακόμη ωραίο και κοφτερό». Η πρωτότυπη επιστολή φυλάσσεται στα Εθνικά Αρχεία στο Kew και υπάρχουν μόνο λίγα αντίγραφά της.

Ο φάκελος κρατήθηκε από τον επιθεωρητή Joseph Henry Helson, ο οποίος υπηρετούσε στη Μητροπολιτική Αστυνομία όταν ο διαβόητος κατά συρροή δολοφόνος σκότωσε πέντε γυναίκες στο Whitechapel το 1888. Ο επιθεωρητής Helson ανέλαβε την έρευνα και βοήθησε επίσης στις έρευνες για τη δολοφονία της Annie Chapman, του δεύτερου θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη, οκτώ ημέρες αργότερα.

Το αρχείο του έχει περάσει τέσσερις γενιές της οικογένειας Helson και τώρα πωλείται από συγγενή του στο Whitton & Laing Auctioneers του Έξετερ του Ντέβον. Υπολογίζεται στις 10.000 λίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέχρι πρότινος άγνωστη συλλογή αναμένεται να πυροδοτήσει έναν πόλεμο προσφορών. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από Daily Mail