ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Απειλή Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου η εισαγωγή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ιταλός ΥΠΕΞ: Απειλή Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου η εισαγωγή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Σενάρια Αποκάλυψης από τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την Ουκρανία 

Φόβο προκαλεί στην Ιταλία η πιθανή εισαγωγή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, σε σημείο που κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, την προειδοποίηση αυτή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Ταγιάνι, σχολιάζοντας τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για πιθανή αποστολή γαλλικών δυνάμεων.

«Δεν νομίζω ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να εισέλθει στην Ουκρανία», λέει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ταγιάνι μιλώντας σε εκδήλωση στη Βερόνα εξέφρασε την ελπίδα ότι η Γαλλία δεν θα στείλει τον στρατό της στην Ουκρανία. «Η είσοδος σε πόλεμο με τη Ρωσία σημαίνει τον κίνδυνο του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου», προειδοποίησε ο Ιταλός υπουργός.

«Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά δεν πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δίνουμε στο Κίεβο στρατιωτικά, οικονομικά, τεχνικά εργαλεία κάθε είδους, αλλά το να πάμε σε πόλεμο μου φαίνεται λάθος και όλοι οι Ιταλοί -και όλοι οι άνθρωποι της κοινής λογικής- δεν το θέλουν αυτό», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών ενώ σημείωσε πως «ο Στρατός μας (Ιταλίας) κάνει καλά αυτό που κάνει στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας τα πλοία μας, κάνει καλά στο Λίβανο, στην Αφρική και στο Ιράκ, είναι φορέας της ειρήνης και της ελευθερίας, δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία».