ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερο κυπριακό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια θα αποπλεύσει για τη Γάζα

Δεύτερο κυπριακό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια θα αποπλεύσει για τη Γάζα
AP.

Δεύτερο πλοίο ετοιμάζεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Λάρνακας μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, με προορισμό τη Γάζα.

Ενόσω το πλοίο Open Arms, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, επιστρέφει στην Κύπρο για να μεταφέρει και άλλα φορτία, δεύτερο πλοίο –με την ονομασία Jennifer– ετοιμάζεται να ακολουθήσει αντίστοιχη διαδρομή και αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι της Λάρνακας μέσα στο επόμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Θεόδωρο Γκότση.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ανώτεροι αξιωματούχοι των χωρών που συμμετέχουν στην κυπριακή πρωτοβουλία, θα αναλύσουν σε σύσκεψη τα επόμενα βήματα με στόχο την αύξηση της ποσότητας της βοήθειας, αλλά και των διαδρομών προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε χαρά για τη διεθνή αναγνώριση και στήριξη της πρωτοβουλίας. «Στόχος είναι η παροχή όσο το δυνατόν περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας, στο πλαίσιο του σχεδίου “Αμάλθεια”», υπογράμμισε.

Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας, η οποία συμμετέχει στην επιχείρηση μεταφοράς της βοήθειας, ανέφερε ότι το Jennifer θα συνοδεύεται και από υποστηρικτικό πλοίο, το οποίο θα μεταφέρει τους χειριστές του γερανού και ανυψωτικών μηχανημάτων, που θα κατεβάσουν τη βοήθεια από το σκάφος.

Η εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας χαρακτήρισε την αποστολή ως «δύσκολη από τεχνικής απόψεως αλλά εφικτή», σημειώνοντας ότι η αναχώρηση θα γίνει πολύ σύντομα.

Σχετικές ειδήσεις