ΚΟΣΜΟΣ

Μπάκιγχαμ: Και άλλο «κρούσμα» ψηφιακής επεξεργασίας - Η επίμαχη φωτογραφία με την αείμνηστη Ελισάβετ

Η φωτογραφία με την αείμνηστη Ελισάβετ και τα εγγόνια της
Η φωτογραφία με την αείμνηστη Ελισάβετ και τα εγγόνια της

Μια φωτογραφία της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ Β, «είχε βελτιωθεί ψηφιακά» όπως διαπιστώνουν τώρα οι ειδικοί, μετά τον σάλο με την «πειραγμένη» εικόνα της Κέιτ Μίνλετον

Το φωτογραφικό πρακτορείο Getty επιβεβαίωσε πως είχε «μαυρίσει» την εικόνα με την Ελισάβετ, είχε προσθέσει δηλαδή ένα σημείωμα που δείχνει πως δεν ήταν 100% γνήσια στην εικόνα που κοινοποιήθηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον τον Απρίλιο του 2023 στα 97α γενέθλια της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ. «Η Getty Images μπορεί να επιβεβαιώσει ότι σύμφωνα με τη συντακτική του πολιτική έχει τοποθετήσει σημείωμα που αναφέρει ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί ψηφιακά από την πηγή» ανέφερε συγκεκριμένα.

Η επίμαχη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' να είναι περιτριγυρισμένη από τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, είχε τραβηχτεί από την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον στο Balmoral τον Αύγουστο του 2022. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ την έδωσε στη δημοσιότητα στις 21 Απριλίου πέρυσι για να τιμήσει τα 97α γενέθλια της αείμνηστης βασίλισσας που έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022.

Μία πιο προσεκτική εξέταση της εικόνας φαίνεται να δείχνει αρκετές ασυνέπειες, συμπεριλαμβανομένης μιας κάθετης γραμμής στη φούστα της αείμνηστης βασίλισσας που δεν ταιριάζει με το συνολικό καρό. Μια σκοτεινή σκιά είναι ορατή πίσω από το αυτί του πρίγκιπα Λούις και ένα παρόμοιο μικρό μαύρο μπάλωμα μπορεί να φανεί πίσω από τον γιακά του πουκαμίσου του Πρίγκιπα Τζορτζ.

Το νέο «κρούσμα» που για κάποιους δοκιμάζει κατά κάποιο τρόπο την αξιοπιστία του ίδιου του θεσμού της μοναρχίας, βλέπει το φως μετά το σάλο που προκάλεσε η «πειραγμένη» φωτογραφία που κυκλοφόρησε την Ημέρα της Μητέρας από την Κέιτ Μίντλετον. Η ίδια παραδέχτηκε αργότερα ότι επεξεργάστηκε την εικόνα και ανέλαβε την ευθύνη.

Μεγάλα διεθνή πρακτορεία απέσυραν τη φωτογραφία εν μέσω ανησυχιών ότι «η πηγή είχε χειραγωγήσει την εικόνα» καθώς αναφέρθηκαν διάφορα «θέματα», όπως ζητήματα με το μανίκι της πριγκίπισσας Σάρλοτ, το ανομοιόμορφο σχέδιο στη μπλούζα του πρίγκιπα Λούις και το πλαίσιο του παραθύρου πίσω από τον πρίγκιπα Τζορτζ.

Υποτίθεται ότι ήταν μια οικογενειακή φωτογραφία για να σηματοδοτήσει την Ημέρα της Μητέρας και να καταπνίξει τις εικασίες σχετικά με την υγεία της και το πού βρίσκεται η Κέιτ Μίντλετον. Αλλά η κυκλοφορία της φωτογραφίας με τα τρία παιδιά της από το Παλάτι του Κένσινγκτον - πυροδότησε περισσότερες διαμάχες και θεωρίες συνωμοσίας.

Η 42χρονη μελλοντική βασίλισσα εισήχθη στην κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου. Φωτογραφήθηκε τελευταία φορά επίσημα την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς παρευρέθηκε στην ετήσια εκκλησιαστική λειτουργία της βασιλικής οικογένειας στο Σάντριγχαμ του Nόρφολκ.

Νωρίτερα, ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος διασημοτήτων TMZ δημοσίευσε μια φωτογραφία της Κέιτ με σκούρα γυαλιά ηλίου στη θέση του συνοδηγού ενός μαύρου Audi που οδηγούσε η μητέρα της, Κάρολ Μίντλετον, μία φωτογραφία που σύμφωνα με πληροφορίες τραβήχτηκε κοντά στο Κάστρο του Ουίνδσορ στις 4 Μαρτίου.

Χθες, η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε πλάνα της Κέιτ και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, τα οποία η εφημερίδα είπε ότι τραβήχτηκαν το Σάββατο στο Windsor Farm Shop, κοντά στο σπίτι τους στην περιοχή του Κάστρου του Ουίνδσορ. Έδειχνε μια χαμογελαστή Κέιτ να περπατάει και να συνομιλεί με τον σύζυγό της και να κρατά μια μεγάλη λευκή τσάντα.

Το ζευγάρι πέρασε επίσης το πρωί της Κυριακής παρακολουθώντας τα παιδιά του να παίρνουν μέρος σε αθλητική εκδήλωση, σύμφωνα με την εφημερίδα. Εκπρόσωπος της Κέιτ είπε ότι «σημειώνει πρόοδο» από τη στιγμή που επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ μετά την εγχείρησή της.

Η Κλινική του Λονδίνου είναι το ιδιωτικό νοσοκομείο όπου ο Βασιλιάς υποβλήθηκε σε θεραπεία για διόγκωση προστάτη τη νέα χρονιά, λίγο πριν διαγνωστεί με καρκίνο. Η Κέιτ δεν αναμένεται να επιστρέψει στα επίσημα βασιλικά καθήκοντα παρά μετά το Πάσχα.