ΚΟΣΜΟΣ

Ο «πόλεμος» των Τζάκσον – Αλληλοκατηγορίες και άγριοι καβγάδες για την περιουσία των 2 δισ.

Ο «πόλεμος» των Τζάκσον – Αλληλοκατηγορίες και άγριοι καβγάδες για την περιουσία των 2 δισ.

Όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον, άφησε όλα του τα χρήματά στη μητέρα του και στα τρία του παιδιά, την Πάρις, τον Πρινς και τον Μπλάνκετ.

Σε μακρόχρονη διαμάχη βρίσκεται η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον για την περιουσία των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που άφησε ο βασιλιάς της ποπ μετά τον ξαφνικό θάνατο του το 2009 σε ηλικία 50 ετών.

Τα προβλήματα στις σχέσεις της οικογένειας του τραγουδιστή επέστρεψαν αυτή την εβδομάδα όταν ο γιος του Τζάκσον, ο 22χρονος Μπλάνκετ, εμπόδισε τη γιαγιά του, Κάθριν Τζάκσον, 93 ετών, να χρησιμοποιήσει τα χρήματα της οικογένειας για να δώσει μια δικαστική μάχη.

Η είδηση ​​ήρθε λίγες εβδομάδες αφότου ανακοινώθηκε ότι η Sony αγόρασε μέρος του καταλόγου του Jackson για 600 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, δικαστήριο στις ΗΠΑ καταδίκασε - για άγνωστη μέχρι στιγμής υπόθεση - την Κάθριν Τζάκσον και εγγονό της Μπλάνλετ με τον δεύτερο να θέλει να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για επανεξέταση του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι αν η γιαγιά του θέλει να συνεχίσει τις δίκες, θα πρέπει να το κάνει χρησιμοποιώντας δικά της χρήματα και όχι την κοινή περιουσία που τους κληροδότησε ο Μάικλ Τζάκσον.

Όταν πέθανε ο Τζάκσον, άφησε όλα του τα χρήματά στη μητέρα του και στα τρία του παιδιά, την Πάρις, τον Πρινς και τον Μπλάνκετ. Αμέσως μετά τον θάνατο του Τζάκσον, τα αδέρφια του έθεσαν ζητήματα σχετικά με τη διαθήκη, κατηγορώντας τους εκτελεστές ότι διέπραξαν απάτη και ότι χειραγωγούσαν τη μητέρα τους.

Το 2012, προέκυψαν αναφορές ότι υπήρξε σωματική διαμάχη στο σπίτι της Κάθριν όταν ο Τζέρμαϊν, ο Ράντι και η Τζάνετ Τζάκσον εμφανίστηκαν όλοι και απαίτησαν να δουν τη μητέρα τους. Εκείνη την εποχή, η Κάθριν φέρεται να αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις, σε βαθμό που υποβλήθηκε αναφορά ότι ήταν αγνοούμενη ενώ ελήφθησαν μέτρα για να μεταφερθεί η επιμέλεια των παιδιών στον Τίτο Τζάκσον.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε αργότερα ότι έλαβε χώρα «διαμάχη», αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Ο δικηγόρος της Κάθριν κατηγόρησε τα αδέρφια του Τζάκσον ότι «επιτέθηκαν στα παιδιά του Μάικλ καθώς φώναζαν και άρχισαν να αρπάζουν επιθετικά τα κινητά από χέρια τους».

Ο Ράντι Τζάκσον, επιβεβαίωσε σε μια συνέντευξη ότι η οικογένεια πήγε στο σπίτι και ότι τους «είχαν αρνηθεί την πρόσβαση». Μια μέρα μετά τη συνέντευξη, η Κάθριν είπε σε μια δήλωση ότι όλα ήταν καλά και ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στην οικογένεια.

Ωστόσο, ο γιος του Τζάκσον, ο Πρινς, αργότερα ανέβασε στο Twitter ένα στιγμιότυπο μιας συνομιλίας που περιελάμβανε τη θεία τους Τζάνετ, στην οποία φαίνεται ότι η Κάθριν εμποδιζόταν να μιλήσει στα εγγόνια της.

«Αν και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε η γιαγιά μου, αφού μίλησα μαζί της κατάλαβα πόσο άσχημα της είπαν ψέματα. Είμαι πραγματικά θυμωμένος και πληγωμένος. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ο πατέρας μου με είχε προειδοποιήσει για ορισμένους ανθρώπους και τους τρόπους τους. Για όλο αυτό το διάστημα, μας αρνήθηκαν την επαφή με τη γιαγιά μας. Αν συνεχίσεις με τα ψέματά σου, θα συνεχίσω με την αλήθεια», έγραψε στο Twitter το 2012.

Την ίδια χρονιά, ο Ράντι Τζάκσον ισχυρίστηκε ότι οι εκτελεστές της διαθήκης του αδερφού του, John Branca και John McClain, πλαστογράφησαν την υπογραφή του αδελφού του σε νομικά έγγραφα.