ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: Κατάσχεση 18 εκατ. ευρώ «άτοκων δανείων» του σε καταδικασμένο πρώην γερουσιαστή

Μπερλουσκόνι: Κατάσχεση 18 εκατ. ευρώ «άτοκων δανείων» του σε καταδικασμένο πρώην γερουσιαστή

Ανάμεσα στα αδήλωτα εισοδήματα συγκαταλέγονται «άτοκα δάνεια» που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε καταβάλει στην οικογένεια ντελ’Ούτρι

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απασχολεί ξανά τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, ο φίλος-σύμβουλος και πρώην γερουσιαστής του κόμματος Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο ντελ’Ούτρι, είδε σήμερα την Εισαγγελία της Φλωρεντίας να του επιβάλλει κατάσχεση άνω των 18 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο ντελ’Ούτρι – ο οποίος καταδικάστηκε για εξωτερική συνέργεια σε διασύνδεση τύπου μαφίας – βάσει σχετικού νόμου, θα έπρεπε να είχε κοινοποιήσει τις όποιες συναλλαγές οποιουδήποτε ποσού άνω των 10.330 ευρώ, κάτι που ο πρώην γερουσιαστής φέρεται να παρέλειψε να κάνει.

«Άτοκα δάνεια»

Αναλυτικά, ανάμεσα στα αδήλωτα εισοδήματα συγκαταλέγονται «άτοκα δάνεια» που ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε καταβάλει στην οικογένεια ντελ’Ούτρι (Μαρτσέλο, σύζυγο και γιος τους), αλλά και ποσό των 30.000 ευρώ μηνιαίως που ο Καβαλιέρε πλήρωσε από το 2021. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 42,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η La Repubblica κάνει λόγο για κατάσχεση ποσού άνω των 20 εκατ. ευρώ, και υπογραμμίζει πως ο υπολογισμός του συνολικού ποσού των απολαβών των ντελ’Ούτρι από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «εξαιρεί το κληροδότημα των 30 εκατομμυρίων ευρώ που υπέδειξε ο Καβαλιέρε στη διαθήκη του υπέρ του φίλου-συμβούλου του».