ΚΟΣΜΟΣ

Taste Atlas: Τέσσερα ελληνικά ποτά στα καλύτερα του κόσμου - Ολόκληρη η λίστα

Taste Atlas: Τέσσερα ελληνικά ποτά στα καλύτερα του κόσμου - Ολόκληρη η λίστα

Τέσσερα ελληνικά ποτά περιλαμβάνει στη λίστα με τα καλύτερα παγκοσμίως το Taste Atlas 

Taste Atlas χωρίς Ελλάδα δεν γίνεται και έτσι η χώρα μας φιγουράρει για ακόμα μια φορά και στην λίστα με τα κορυφαία οινοπνευματώδη ποτά στον κόσμο.

Αν και η χώρα μας δεν έχει παρουσία στην δεκάδα όμως η τσικουδιά, το τσίπουρο, το κονιάκ Μεταξά και το ούζο είναι στη λίστα με τα 79 καλύτερα σε όλο τον πλανήτη.

Στην κορυφή της λίστας είναι το Speyside Scotch, ένα ουίσκι από την Σκωτία. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι η Σκωτία κατέχει επτά από τις 79 θέσεις.

  • Η τσικουδιά έχει λάβει βαθμολογία 4,2 στα 5
  • Το τσίπουρο, με 4,1 στα πέντε αστεράκια
  • Το κονιάκ Μεταξά έλαβε 3,7
  • Το ούζο κέρδισε 3,5 αστεράκια στα πέντε

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό η γνωστή ιστοσελίδα που δημοσιεύει κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων από όλο τον κόσμο, δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό.

Ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα λοιπόν φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες, μιας και ο freddo espresso κατατάσσεται στην θέση νούμερο 3, ενώ λίγο πίσω του είναι ο freddo capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες δεν σταματά εκεί όμως καθώς στο νούμερο «9» φιγουράρει ο εξαρετικά δημιφιλής στη χώρα μας, φραπέ.

Στην πρώτη δεκάδα, η Ιταλία έχει δύο καταχωρίσεις με τον πατροπαράδοτο capuccino στο «6» και τον espresso ristretto στο «8». Και όπως αναφέρει το δημοφιλέστερο σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση: «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ».

Στην κορυφή της λίστας είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Μία μορφή εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι. Αν και κατέχει μοναδικό καθεστώς στην Κούβα ως μοναδικό γαστριμαργικό προϊόν της, είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική, αλλά και τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι στην δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου. Eίναι μια τεχνική παρασκευής κατά την οποία ο καφές παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου που έχει ως αποτέλεσμα έναν καφέ με πλούσια γεύση και γεμάτο σώμα