ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πολλαπλές εκρήξεις, πυροβολισμοί στο συγκρότημα της Λιμενικής Αρχής του Γκουαντάρ

Πακιστάν
Associated Press

Η έκθεση υπογράμμισε μια σημαντική κλιμάκωση της βίας στο Μπαλουχιστάν, σε συνδυασμό με μια μείωση στις φυλετικές περιοχές και την ηπειρωτική KP

Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν όταν ένοπλοι επιτιθέμενοι εισέβαλαν βίαια στο συγκρότημα της Λιμενικής Αρχής Γκουαντάρ του Πακιστάν, ανέφερε η Dawn, επικαλούμενη τον Επίτροπο της Μάκραν, Σαΐντ Αχμέντ Ουμράνι.

Μετά την επίθεση και αναφέρθηκαν ανοιχτά πυρά στο λιμάνι, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας έχει φτάσει στο σημείο, ενώ τα πυρά είναι σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Εν τω μεταξύ, η Ταξιαρχία Majeed του απαγορευμένου Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουχιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Το Πακιστάν υπήρξε μάρτυρας των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων τον περασμένο χρόνο, ειδικά στο KP και στο Μπαλουχιστάν, αφού ο Tehreek-i-Taliban τερμάτισε την κατάπαυση του πυρός με την κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2022, ανέφερε η Dawn.

Τον Νοέμβριο, 14 στρατιώτες του Πακιστανικού Στρατού σκοτώθηκαν όταν μαχητές επιτέθηκαν σε δύο οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας στο Γκουαντάρ. Τα στρατιωτικά οχήματα δέχθηκαν επίθεση ενώ κινούνταν από το Πάσνι προς την Ορμάρα στην παραλιακή συνοικία.

Σύμφωνα με μια έκθεση ασφαλείας που εκδόθηκε από το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Ασφάλειας τον περασμένο μήνα, το Πακιστάν υπέστη 97 επιθέσεις μαχητών τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα 87 θανάτους και 118 τραυματισμούς.

Η έκθεση υπογράμμισε μια σημαντική κλιμάκωση της βίας στο Μπαλουχιστάν, σε συνδυασμό με μια μείωση στις φυλετικές περιοχές και την ηπειρωτική KP.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν μια επίθεση στο συγκρότημα της Λιμενικής Αρχής του Γκουαντάρ (GPA) και σκότωσαν τους οκτώ δράστες, ανέφερε η Express Tribune επικαλούμενη πηγές.