ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Ρωσία - Επίθεση Ζαχάροβα στις ΗΠΑ: «Πώς βγάζετε συμπεράσματα;»

Μακελειό στη Ρωσία - Επίθεση Ζαχάροβα στις ΗΠΑ: «Πώς βγάζετε συμπεράσματα;»
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα
Αρχείου - AP

Η Μαρία Ζαχάροβα «λαμβάνει ήδη συλλυπητήρια τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο» ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επίθεση

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις με το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, όπου 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί. Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα ανακοίνωσε πως «λαμβάνει ήδη συλλυπητήρια τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο» ζητώντας από τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει την επίθεση.

Ειδικότερα, η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε πως «το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει τηλεφωνήματα από απλούς πολίτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους σε σχέση με την τρομερή τραγωδία στο Crocus City Hall και εκφράζουν την έντονη καταδίκη τους για την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας».

Στην ανάρτησή της στο Telegram ανέφερε ότι «τώρα, όπως δήλωσαν οι ρωσικές αρχές, όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στη διάσωση των ανθρώπων. Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα είναι υποχρεωμένη να καταδικάσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα!»

Στη συνέχεια, η Μαρία Ζαχάροβα μέσω της πλατφόρμας Telegram δήλωσε πως «ο Λευκός Οίκος δηλώνει ότι δεν βλέπει καμία ένδειξη ότι η Ουκρανία ή Ουκρανοί εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα».

Ακολούθως, αναρωτήθηκε «με ποια βάση οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον βγάζουν εν μέσω της τραγωδίας συμπεράσματα για τη μη εμπλοκή κανενός; Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ή είχαν αξιόπιστα στοιχεία για το θέμα αυτό, θα πρέπει να τα παραδώσουν αμέσως στη ρωσική πλευρά. Και αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, ο Λευκός Οίκος δεν έχει κανένα δικαίωμα να δίνει συγχωροχάρτια σε κανέναν».

«Όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως έχει δηλώσει η ρωσική ηγεσία, θα εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές» είπε η εκπρόσωπος. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα είχε ειδοποιήσει πως επίκειται χτύπημα στην Μόσχα από τις 7 Μαρτίου, χωρίς όμως όπως δηλώνει η ρωσική πλευρά να δώσει περισσότερα στοιχεία.