ΚΟΣΜΟΣ

O Γιώργος Καρλαύτης, Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

O Γιώργος Καρλαύτης, Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης στη Νέα Υόρκη

Το 2023, ο Γιώργος έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον Κρις Μαραγκό, που νικά στο Σούπερ Μπόουλ

Όπως ανακοινώθηκε κατά την πανομογενειακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστοσελίδας hellenic daily news ny, ο Γιώργος Καρλαύτης, στην επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Γιάννη Στρουμπάκη, επιβεβαίωσε ότι θα είναι παρών τόσο στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, την Κυριακή 14 Απριλίου, όσο και στο Δείπνο των Τελεταρχών, που θα γίνει την προηγούμενη μέρα, το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Μανχάταν.

Ποιος είναι ο πολλά υποσχόμενος αθλητής Γιώργος Καρλαύτης

Ο Γιώργος Καρλαύτης (George Karlaftis) γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 2001 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ψυχικό μέχρι το 2014 οπότε και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ηλικία μόλις 13 ετών, μαζί με την Αμερικανίδα μητέρα του Έιμι, μετά τον θάνατο του Έλληνα πατέρα του, Ματθαίου Καρλαύτη, ο οποίος ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στην Ελλάδα, ο Γιώργος αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας παίδων υδατοσφαίρισης (πόλο) στη θέση του τερματοφύλακα, κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά, ενώ ήταν και παίκτης της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του Έιμι αποφάσισε να επιστρέψει μαζί με τον Γιώργο και τον αδερφό του, Γιάννη, στη γενέτειρα της, στο Λαφαγιέρ της Ιντιάνα.

Εκεί, ξεκίνησε η ενασχόληση του έφηβου, πλέον, Γιώργου, με το αμερικανικό ποδόσφαιρο, στη θέση του αμυντικού και πιο συγκεκριμένα στου defensive end (πλάγιου αμυντικού), αφού δοκίμασε και άλλα αθλήματα όπως την καλαθοσφαίριση (μπάσκετ) και τον στίβο.

Ως έφηβος, στις ΗΠΑ, ο Γιώργος τράβηξε το ενδιαφέρον μεγάλων προγραμμάτων του NCAA, ο ίδιος, όμως, επέλεξε το Purdue, το οποίο ήταν κοντά στο σπίτι του. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε και στους 12 αγώνες με τους Boilermakers, έχοντας μέσο όρο 54 tackles και 7.5 sacks, εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Μετά από μία δύσκολη χρονιά το 2020, λόγω κορωνοϊού, η κορυφή ήταν πλέον μονόδρομος για τον Γιώργο Καρλαύτη καθώς το 2021, ανακηρύχθηκε μέλος της καλύτερης αμυντικής ομάδας τόσο από τους προπονητές, όσο και από τα ΜΜΕ.

Η συνέχεια ήρθε από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς (Kansas City Chiefs) οι οποίοι τον επέλεξαν στον πρώτο γύρο του NFL Draft του 2022, στο Νο 30.

Το 2023, ο Γιώργος έγινε μόλις ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον Κρις Μαραγκό, που νικά στο Σούπερ Μπόουλ, και κατακτά το πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, της NFL.

Το 2024, παίζοντας πάλι στο Σούπερ Μπόουλ με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πρωτάθλημα, κάνοντας πολλούς να μιλάνε για τον επόμενο «Greak Freak», όπως τον φωνάζει και ο προπονητής του λόγω της ελληνικής καταγωγής του και των κορυφαίων επιδόσεων του. Με τον Γιώργο να δηλώνει πως «Σαν χαρακτηρισμός είναι πολύ τιμητικός. Αυτά που έχει κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά και για την οικογένειά του και για την Ελλάδα, είναι τεράστια. Το να με συγκρίνουν με τον Γιάννη είναι μια πολύ μεγάλη τιμή. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη».