ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Πατέρας και δύο γιοι συνεληφθήσαν για το τρομοκρατικό χτύπημα - Στις 7 οι συλλήψεις

ypoptos tromokratis
AP

Προηγήθηκαν οι συλλήψεις των 4 υπόπτων που φέρονται ως οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης 

Την σύλληψη άλλων τριών υπόπτων, ενός πατέρα και των δύο γιων του, για την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, ενέκρινε σήμερα το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο, μετά τις 4 χθεσινές συλλήψεις.

«Να τεθεί υπό κράτηση ο Αμίντσον Ισλόμοβς μέχρι τις 22 Μαΐου», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου. Η δικαστική συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Νωρίτερα, το δικαστήριο συνέλαβε τους Ντίλοβαρ και Ισρόιλ Ισλόμοβς για την ίδια υπόθεση. Οι τρεις κατηγορούνται βάσει της διάταξης «β», μέρος 3 του άρθρου 205 του Ρωσικού Ποινικού Κώδικα (τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε από ομάδα ατόμων), η οποία επισύρει ποινή έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο Αμίντσον και ο Ντίλοβαρ Ισλόμοβς είναι αδέρφια και ο Ισρόιλ είναι ο πατέρας τους. Και οι τρεις γεννήθηκαν στη Ντουσάνμπε. Τα αδέρφια είναι Ρώσοι υπήκοοι, ενώ ο πατέρας είναι πολίτης Τατζικιστάν. Ο Ντίλοβαρ Ισλόμοβς είναι παντρεμένος με ένα παιδί και εργάζεται ως οδηγός ταξί. Ο Αμίντσον Ισλόμοβς έχει επτά παιδιά από δύο συζύγους και ο Ισρόιλ στο Τβερ.

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, μια τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο τον μουσικό χώρο Crocus City Hall στο Krasnogorsk, στην περιοχή της Μόσχας, λίγο πάνω από τα όρια της πόλης της Μόσχας. Σύμφωνα με τη Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, ο σημερινός αριθμός των νεκρών είναι 137, αλλά ενδέχεται να αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 119 νεκροί. Το υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας ανακοίνωσε ότι 182 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Έντεκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ενόπλων που συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk, νοτιοδυτικά της Μόσχας, καθώς προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο περνώντας τα ουκρανικά σύνορα.