ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Σκοτώθηκε αστυνομικός σε τροχονομικό έλεγχο - Τον πυροβόλησε ο δράστης

Νέα Υόρκη: Σκοτώθηκε αστυνομικός σε τροχονομικό έλεγχο - Τον πυροβόλησε ο δράστης

Θρήνος στη Νέα Υόρκη για τον αδικοχαμένο αστυνομικό

Σε σοκ βρίσκεται η πολιτεία της Νέας Υόρκης με έναν αστυνομικό να βρίσκει τραγικό θάνατο το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαρτίου κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Σύμφωνα με την Associated Press πρόκειται για την πρώτη δολοφονία αστυνομικού εδώ και δύο χρόνια.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 17:50 μ.μ. στο τμήμα Far Rockaway του Κουίνς, όταν ο αστυνομικός Τζόναθαν Ντίλερ και ο συνεργάτης του συνάντησαν ένα όχημα παράνομα σταθμευμένο σε μια στάση λεωφορείου. Καθώς πλησίασαν το όχημα, ένας άνδρας που βρισκόταν μέσα πυροβόλησε τον Ντίλερ κάτω από το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Έντουαρντ Κάμπαν. Ο συνεργάτης του Ντίλερ ανταπέδωσε τα πυρά και τραυμάτισε τον ύποπτο δράστη, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο Ντίλερ διακομίστηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Νοσοκομείου Τζαμάικα, αλλά δεν μπόρεσε να σωθεί, δήλωσαν οι αρχές. Ήταν στο αστυνομικό τμήμα για τρία χρόνια, ήταν παντρεμένος και είχε ένα μικρό παιδί.

«Αγωνιζόμαστε να βρούμε τις λέξεις για να εκφράσουμε την τραγωδία της απώλειας ενός δικού μας ανθρώπου», έγραψε ο αστυνομικός διευθυντής Έντουαρντ Κάμπαν.

Ο επικεφαλής των ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος, Τζόζεφ Κένι, δήλωσε ότι ο Ντίλερ και ο συνεργάτης του προσπάθησαν αρχικά να διατάξουν τον οδηγό και τον συνοδηγό του οχήματος να βγει από το αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταματημένο σε έναν πολυσύχναστο αλλά στενό δρόμο σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή. Αρνήθηκε όμως. Και όταν οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο, αντί να βγει από το αυτοκίνητο, πυροβόλησε τον αστυνομικό.

AP

Ο Κένι δήλωσε ότι ο Ντίλερ έμεινε στη μάχη αφού τραυματίστηκε και προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε αμέσως από την αστυνομία. Οι μάρτυρες περιέγραψαν μια χαοτική σκηνή.

«Χάσαμε έναν από τους γιους μας σήμερα και είναι εξαιρετικά οδυνηρό», δήλωσε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο νοσοκομείο όπου πέθανε ο αστυνομικός.