ΚΟΣΜΟΣ

Χειμάρρα: Στη φυλακή ο Γκέργκι Γκόρο, ο αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη

Χειμάρρα: Στη φυλακή ο Γκέργκι Γκόρο, ο αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη

Στη δημοσιότητα πλάνα με τον «εκλεκτό» του Έντι Ράμα, Γκέργκι Γκόρο στην αίθουσα του δικαστηρίου

Με απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς της Αλβανίας ο Γκέργκι Γκόρο, ο αντίπαλος του Φρέντι Μπελέρη στις πρόσφατες εκλογές στην Χειμάρρα παραμένει στην φυλακή.

Πρόκειται για το πρόσωπο που στηρίχθηκε από το κόμμα του Έντι Ράμα, συνελήφθη από την αστυνομία με εντολή του Ειδικού Δικαστηρίου στις 23 Μαρτίου, αφού κατηγορήθηκε από την ειδική εισαγγελία για κατάχρηση καθήκοντος και αποξένωση περιουσίας.

Να σημειωθεί πως εφόσον ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης δεν έχει ορκιστεί ακόμη, ο Γκέργκι Γκόρο είχε αρνηθεί να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου, κάτι που το δικαστήριο είχε κρίνει ως παράνομη ενέργεια. Παράλληλα, η Αθήνα είχε αντιδράσει στην παραμονή του Γκέργκι Γκόρο στη θέση του δημάρχου, ο οποίος είχε άλλωστε χάσει τις εκλογές.

Ο Έντι Ράμα διόρισε τον μειονοτικό πρώην βουλευτή του σοσιαλιστικού κόμματος Τάβο ως περιφερειάρχη Αυλώνας, ο οποίος έχει την εποπτεία και τη διαχείριση και του δήμου Χειμάρρας.

Να αναφερθεί πως η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έγινε έπειτα από καταγγελία του Φρέντι Μπελέρη για επενδύσεις του Αρτάν Γκάτσι, συζύγου της πρώην υπουργού Εξωτερικών και πρώην υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα.

Στα πλάνα του one channel φαίνεται ο Γκέργκι Γκόρο στην αίθουσα του δικαστηρίου.