ΚΟΣΜΟΣ

Βρυξέλλες: Νέα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας - Συλλήψεις και τραυματισμοί

Βρυξέλλες: Νέα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομίας - Συλλήψεις και τραυματισμοί

Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται εδώ και μήνες ενάντια στη γραφειοκρατία της ΕΕ, τις παγκόσμιες εμπορικές συμφωνίες και τις νέες πράσινες απαιτήσεις

Οδοφράγματα σε δρόμους των Βρυξελλών έστησαν αγρότες εκφράζοντας με τη διαμαρτυρία να λαμβάνει μέχρι και βίαιες διαστάσεις όταν εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Εκείνοι απάντησαν με δακρυγόνα και ρίψεις νερού.

Πιο συγκεκριμένα, από το περιστατικό, ένα άτομο συνελήφθη και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην Ευρωπαϊκή Συνοικία των Βρυξελλών την Τρίτη 26 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στη διαδήλωση.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης όταν περίπου 250 τρακτέρ έφτασαν στις Βρυξέλλες, σε μια νέα διαδήλωση κατά των πολιτικών της ΕΕ. Κονβόι τρακτέρ έκανε κύκλους στην πλατεία Place du Luxembourg έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άλλα τρακτέρ απέκλεισαν αρκετούς δρόμους πρόσβασης γύρω από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, σταματώντας την κυκλοφορία κατά μήκος της Rue de la Loi. Με συνθήματα όπως «οι εισαγωγές σας, το τέλος μας», εννοώντας τις εισαγωγές από την Ουκρανία, οι αγρότες ζητούν τη λήψη περισσότερων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτός από τα βραχυπρόθεσμα που έχουν ήδη ληφθεί για την ελάφρυνση του διοικητικού φόρτου και τις εξαιρέσεις.

Οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη διαμαρτύρονται εδώ και μήνες ενάντια στη γραφειοκρατία της ΕΕ, τις παγκόσμιες εμπορικές συμφωνίες και τις νέες πράσινες απαιτήσεις στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) του μπλοκ.