ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αύριο οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές - Το στοίχημα της Κωνσταντινούπολης για τον Ερντογάν

Τουρκία: Αύριο οι κρίσιμες δημοτικές εκλογές - Το στοίχημα της Κωνσταντινούπολης για τον Ερντογάν
AP

Στις κάλπες αύριο εκατομμύρια ψηφοφόροι στην Τουρκία

Αύριο, Κυριακή 31 Μαρτίου, εκατομμύρια ψηφοφόροι θα μεταβούν στις κάλπες προκειμένου να αναδείξουν τους τοπικούς άρχοντες στους δήμους της Τουρκίας.

Το μεγάλο ντέρμπι θα παιχτεί βέβαια στην Κωνσταντινούπολη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο Εκρέμ Ιμάμογλου, νυν δήμαρχος και υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει απέναντί του τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Νέα δημοσκόπηση δίνει καθαρό προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων στον Ιμάμογλου έναντι του Κουρούμ.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο MEGA για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η Κωνσταντινούπολη που φαίνεται πως το χάνει ο κ. Ερντογάν. Αυτό πιθανώς θα δημιουργήσει εκνευρισμό. Πιθανώς να κερδίσει πάλι ο Ιμάμογλου, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι με πάνω από 10 μονάδες μπροστά», είπε αρχικά.

«Αυτό που προβληματίζει είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα αντιπαράθεσης και στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα. Όταν οι δυο χώρες έχουν έντονο εσωτερικό κλίμα πολλές φορές βρίσκουμε διέξοδο σε μια ρητορική εθνικιστικού τύπου για να ξεπεράσουμε τα εσωτερικά προβλήματα. Υπάρχει ο κίνδυνος λόγω των εσωτερικών προβλημάτων, το εξωτερικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών να χαλάσει. Πρόκειται για άλλη μια εκλογική περιπέτεια του Ερντογάν».