ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες - «Μονομαχία» Ερντογάν - Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Άνοιξαν οι κάλπες - «Μονομαχία» Ερντογάν - Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
AP/Φωτογραφία Αρχειου

Το μεγάλο στοίχημα της Κωνσταντινούπολης για τον Ερντογάν και την αντιπολίτευση

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι πολίτες στην Τουρκία για τις δημοτικές εκλογές με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στη «μάχη» της Κωνσταντινούπολης με τον Εκρέμ Ιμάμογλου να αναμετράται με τον εκλεκτό του Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 στην ανατολική Τουρκία και θα ολοκληρωθεί στις 16:00, ενώ σε μεγάλες πόλεις όπως η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη αλλά και στο δυτικό τμήμα της χώρας οι κάλπες άνοιξαν μία ώρα αργότερα, και θα κλείσουν στις 17:00.

Βεβαίως το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η αναμέτρηση της Κωνσταντινούπολης, την οποία εξάλλου ο «σουλτάνος» φαίνεται να έχει πάρει προσωπικά, με τον υποψήφιο του Κουρούμ να έχει μείνει στην αφάνεια.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν επέλεξε την Κωνσταντινούπολη για να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία και μάλιστα με μία προσευχή στην Αγία Σοφία, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις έδιναν βέβαιο προβάδισμα στον νυν δήμαρχο Ιμάμογλου.

Η εικόνα αυτή είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί, αφού ακόμα και μυστικές δημοσκοπήσεις από φίλα προσκείμενα δημοσκόπους στο κόμμα του Ερντογάν έδειχναν επτά μονάδες διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, με τα ποσοστά να εκτιμάται ότι θα είναι γύρω στο 47% για τον Ιμάμογλου και στο 40% για τον Κουρούμ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την περυσινή του νίκη στις εκλογές θέλει να καταλάβει και το «κάστρο» της Κωνσταντινούπολης και για λόγους πολιτικού γοήτρου βεβαίως, ωστόσο μία νέα νίκη Ιμάμογλου, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να γίνει ο αντίπαλος του «σουλτάνου» ο νέος ηγέτης της αντιπολίτευσης.