ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία εκλογές: Ντύθηκε Χατζηαβάτης για να πάει να ψηφίσει

Τουρκία εκλογές: Ντύθηκε Χατζηαβάτης για να πάει να ψηφίσει

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα στις εκλογές στην Τουρκία 

Ιδιαίτερες στιγμές περιελάμβαναν οι εκλογικές αναμετρήσεις σε πολλές περιφέρειες της Τουρκίας.

Μια από αυτές εξελίχθηκε στην Προύσα, όταν ο θεατρικός ηθοποιός Bahtiyar Keskin πήγε στις κάλπες φορώντας την στολή του Χατζηαβάτη, από το θέατρο σκιών του Καραγκιόζη.

Ο θεατρικός καλλιτέχνης Bahtiyar Keskin, ο οποίος πηγαίνει να ψηφίσει με διαφορετικά κοστούμια κατά τις προεκλογικές περιόδους στην πόλη, αυτή τη φορά ψήφισε με τη στολή του Χατζηαβάτη στο Δημοτικό Σχολείο Sadi Etkeser στην περιοχή Osmangazi.

Ο καλλιτέχνης αναγνωρίστηκε από τους παρευρισκόμενους όταν έβγαλε το καπέλο και τα γένια του. Ο Keskin, ο οποίος ψήφισε ανάμεσα στα έκπληκτα βλέμματα άλλων ανθρώπων που ήρθαν στο σχολείο για να ψηφίσουν, κατόπιν φωτογραφήθηκε με τον κόσμο.

Τι δήλωσε ο... Χατζηαβάτης

«Σε κάθε προεκλογική περίοδο, θέλω να δώσω στους ανθρώπους ένα μήνυμα. Ο Χατζηαβάτης πάντα καθοδηγεί τον Καραγκιόζη. Ο Καραγκιόζης δεν ξέρει τι να κάνει και ο Χατζηαβάτης τον βοηθά. Ήθελα να δώσω το μήνυμα στον λαό μας ότι ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει αυτούς που καθοδηγούν τους ανθρώπους. Πρώτα, οι καλλιτέχνες και μετά το κοινό παρατηρούν τα έργα που παράγουν οι πολιτικοί. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για να αφήσουμε την καλύτερη δουλειά στους ανθρώπους μετά από εμάς».