ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία εκλογές - Πρώτη δήλωση Ιμάμογλου μετά τα αποτελέσματα: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι»

Τουρκία εκλογές - Πρώτη δήλωση Ιμάμογλου μετά τα αποτελέσματα: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι»
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ικανοποιημένος από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου οδηγεί την κούρσα στην Κωνσταντινούπολη.

Κάνοντας μια δήλωση ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων, ο Ιμάμογλου είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη φωτογραφία που βλέπουμε».

Τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή έχουν στοιχεία που οδεύουν προς το 40%, ο Ιμάμογλου ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που ψήφισαν. Επισημαίνοντας ότι η διαδικασία ψηφοφορίας συνεχίζεται, πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο στοιχεία εξίσου σημαντικά για εμάς όσο ο μητροπολιτικός δήμος. Οι δήμοι των επαρχιών και η ένταξη δημοτικών συμβουλίων».

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του İmamoğlu είναι τα εξής:

«Αισθανθήκαμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει, μπορώ να πω ότι η πίστη των πολιτών μας σε εμάς απέδωσε καρπούς. Έχουμε μια πολύ σοβαρή ροή δεδομένων. Μέχρι στιγμής, έχουμε δεδομένα που κινούνται προς το 40%. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει, η εμπιστοσύνη και η πίστη των πολιτών μας σε εμάς έχει ανταμειφθεί. Η φωτογραφία που βλέπουμε μας κάνει πολύ χαρούμενους.

Υπάρχουν δύο στοιχεία που είναι τόσο σημαντικά για εμάς όσο και ο μητροπολιτικός δήμος. Μέλη των επαρχιακών δήμων και των δημοτικών συμβουλίων. Ευχαριστώ ειλικρινά τους πολίτες μας που ψήφισαν. Θα κάνουμε μια πιο άνετη δήλωση όταν γίνουν γνωστά όλα τα αποτελέσματα».