ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία εκλογές: Πανηγυρισμοί και δηλώσεις νίκης από το CHP

Τουρκία εκλογές: Πανηγυρισμοί και δηλώσεις νίκης από το CHP

Συνεχίζεται η καταμέτρηση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τουρκία

Εξασφαλισμένη πρέπει να θεωρείται η νίκη των υποψηφίων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP για τη δημαρχία στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, με βάση τα τρέχοντα αποτελέσματα.

Σε επίπεδο επικράτειας στις τουρκικές εκλογές το CHP προηγείται του κόμματος του Ερντογάν με ποσοστό 37,4% έναντι 36,8%.

Πλάνα κατέγραψαν πανηγυρισμούς των οπαδών της αντιπολίτευσης.

Ο αρχηγός του CHP Özgür Özel έκανε την πρώτη του δήλωση μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. «Η πραγματική πίστη που θα πρέπει να δείξει ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος σε όσους βρίσκονται μπροστά του είναι να κάνει το κόμμα του πρώτο κόμμα. Μόλις ξεκινήσαμε» είπε.

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του CHP Kemal Kılıçdaroğlu έκανε μια αξιοσημείωτη δήλωση ενώ η καταμέτρηση των ψήφων ήταν σε εξέλιξη. «Οι σπόροι που φυτεύτηκαν έγιναν θάμνοι, οι θάμνοι θα γίνουν πλατάνια. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι και μαζί θα φωτίσουμε τη χώρα μας».

Σταθερό προβάδισμα σε Κωνσταντινούπολη - Άγκυρα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι υποψήφιοι της τουρκικής αντιπολίτευσης συνέχιζουν να διευρύνουν το προβάδισμά τους στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, στις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επιμέρους αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Σε περισσότερο από το 71% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου κερδίζει με 50,4% των ψήφων έναντι 40,9% του αντιπάλου του.

Και στην Άγκυρα, ο δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς προηγείται με 58,6% των ψήφων έναντι 33,5% του αντιπάλου του στο 46,4%. Ο Γιαβάς μάλιστα κήρυξε την νίκη του.

Οι δηλώσεις Ιμάμογλου

Από την πλευρά του νωρίτερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου χρησιμοποίησε τις ακόλουθες εκφράσεις στο μήνυμά του, τονίζοντας «Μην εφησυχάζετε».

«Αγαπητοί πολίτες της Κωνσταντινούπολης , οι κάλπες έκλεισαν από τις 17.00. Δεν υπήρξε καμία αρνητική κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη μέχρι στιγμής. Τώρα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία σχολαστικής παρακολούθησης της διαδικασίας καταμέτρησης από αξιωματούχους και πολίτες. Καλώ όλους τους πολίτες μας να ακολουθήσουν την Διαδικασία προσεκτικά. Θα προστατεύσουμε όλες τις ψήφους μας χωρίς να εφησυχάζουμε.»