ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Αισιοδοξία για την υγεία του μετά την εμφάνιση στο Ουίνδσορ

Βασιλιάς Κάρολος: Αισιοδοξία για την υγεία του μετά την εμφάνιση στο Ουίνδσορ
AP

Ειδικοί στη γλώσσα του σώματος σχολιάζουν την εμφάνιση του βασιλιά Κάρολου στην πασχαλινή λειτουργία στο Ουίνδσορ

Η εμφάνιση του βασιλιά Κάρολου στην πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή 31 Μαρτίου και η συνδιαλαγή του με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για ώρες μέσα στο κρύο, για να δει τον Βρετανό μονάρχη έχουν προκαλέσει συζητήσεις για θετική έκβαση στην κατάσταση της υγείας του, αφού ο Κάρολος εμφανίστηκε άκρως ευδιάθετος και χαμογελαστός, με την βασίλισα Καμίλα πάντα στο πλευρό του.

Όσοι κατάφεραν να συνομιλήσουν με τον Κάρολο χθες ανέφεραν στους δημοσιογράφους ότι ο βασιλιάς έδειχνε πολύ καλά, ενώ πηγή του παλατιού που μίλησε στη Daily Mail σχολιάζει ότι η βόλτα αυτή του βασιλιά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα «πολύ σημαντικό» βήμα στην ανάρρωσή του από τον καρκίνο, για τον οποίο υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία.

«Όπως φαίνεται ο βασιλιάς ανταποκρίθηκε στη θεραπεία πολύ ενθαρρυντικά τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε.

Χαλαρός και ευδιάθετος ο βασιλιάς

Την ίδια στιγμή, ειδικοί στη γλώσσα του σώματος ανέλυσαν τις κινήσεις του και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μονάρχης απόλαυσε τον περίπατό του, ενώ έδειχνε χαλαρός.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, η ειδικός στη γλώσσα του σώματος Judi James ότι έδειχνε απρόθυμος να αφήσει το συγκεντρωμένο πλήθος και να μπει στην εκκλησία, αφού έμεινε για αρκετή ώρα να χαιρετά τους πολίτες πριν τελικά μπει στον ναό, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου.

«Με τη βασίλισσα Καμίλα στο πλευρό του, που δεν εξέφραζε ίχνος ανησυχίας, ο βασιλιάς Κάρολος φαινόταν να διασκεδάζει», δήλωσε και εξήγησε: «Ο Κάρολος έμοιαζε να διασκεδάζει πάρα πολύ στη διάρκεια της συναναστροφής με τους θαυμαστές του και εν μέρει την επιστροφή του "στη δουλειά"».

«Τα μάγουλά του ανασηκώθηκαν και στρογγύλεψαν, ενώ χαιρέτησε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο το κοινό και μάλιστα αστειεύθηκε με τους υπεύθυνους του ναού πριν πλησιάσει τους πολίτες.

Απόλαυσε την συναναστροφή του με τον κόσμο

«Δεν ήταν ένα γρήγορο πέρασμα για να εξαφανιστεί μετα. Η μεγάλη σε διάρκεια συναναστροφή του με τον κόσμο πριν μπει στον ναό, υποδηλώνει κάποια απροθυμία να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και πάλι». Ο 75χρονος μονάρχης εμφανίστηκε με αρκετά ανεβασμένη διάθεση κάνοντας μία... ήπια επιστροφή στη δημόσια ζωή στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο. Ένα θετικό σημάδι μάλιστα ήταν και η χαλαρή εμφάνιση της Καμίλα, η οποία δεν φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για τον σύζυγό της, κάτι που μαρτυρά ότι η υγεία του ενδεχομένως να καλυτερεύει.

Ο μονάρχης εθεάθη να χαιρετά τον κόσμο φτάνοντας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν ότι η εμφάνιση αυτή σίγουρα θα αποσπάσει, για λίγο, την προσοχή από την Κέιτ, η οποία δεν παρέστη στην λειτουργία, όπως δεν εμφανίστηκαν ούτε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ή τα τρία παιδιά τους πρίγκιπας Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λούις.