ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Ανοίγει το κάστρο του Μπαλμόραλ για τσάι και ξενάγηση – Πόσο κοστίζει το εισιτήριο

Βασιλιάς Κάρολος: Ανοίγει το κάστρο του Μπαλμόραλ για τσάι και ξενάγηση – Πόσο κοστίζει το εισιτήριο
AP

Ανοίγει για το κοινό το κάστρο του Μπαλμόραλ με τους επισκέπτες να μπορούν να δουν που περνάει η βασιλική οικογένεια τις διακοπές της - Πρόκειται για το πιο ακριβό εισιτήριο από όλες τις εισόδους στις βασιλικές κατοικίες

Για πρώτη φορά ανοίγουν οι πόρτες του κάστρου του Μπαλμόραλ για το κοινό και έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν περιοχές του σκωτσέζικου κάστρου του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα.

Ωστόσο τα εισιτήρια θα είναι για τις... βαθιές τσέπες αφού θα πρέπει να δώσουν 100 λίρες για ένα εισιτήριο και επιπλέον 50 λίρες για όσους επιθυμούν να πιουν ένα τσάι και να ξεναγηθούν στο Aberdeenshire, ένας χώρος μόνο για 40 άτομα την ημέρα και σε γκρουπ των 10 ατόμων.

prince-charles-4.jpg
Το κάστρο του ΜπάλμοραλAP

Στην ξενάγηση θα δείχνουν για πρώτη φορά τις δύο τραπεζαρίες, το σαλόνι, το λόμπι και τον κόκκινο διάδρομο εκεί όπου ο Κάρολος είχε υποδεχθεί τον Σούνακ και η βασίλισσα Ελισάβετ τους άλλους Πρωθυπουργούς.

prince-charles-2.jpg
Ο πρίγκιπας Κάρολος καλωσορίζει τον Ρίσι Σούνακ στο ΜπάλμοραλAP

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την αίθουσα χορού και τη συλλογή ακουαρέλας του Καρόλου που δείχνει τοπία αλλά και ρούχα που φορούσε η βασιλική οικογένεια. Οι υπόλοιπες περιηγήσεις αφορούν τους κήπους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian οι περιηγήσεις ξεκινούν δοκιμαστικά από 1 Ιουλίου μέχρι 4 Αυγούστου και σταματούν εκείνη την περίοδο για να κάνουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα το καλοκαιρινό τους διάλειμμα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο βασιλιάς Φίλιππος με την οικογένειά τους στο ΜπάλμοραλAP

Το πιο ακριβό εισιτήριο από όλες τις βασιλικές κατοικίες

Σημειώνεται ότι η τιμή των 150 λιρών ανά άτομο είναι η πιο ακριβή κατοικία για τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ που είναι ανοιχτά τους καλοκαιρινούς μήνες χρεώνουν 95 ευρώ για μια αποκλειστική ξενάγηση μακριά από τα πλήθη και η γενική καλοκαιρινή είσοδος μαζικά κοστίζει 32 με 35 ευρώ ενώ δεν περιλαμβάνεται το απογευματινό τσάι. Στο κοντινό Ritz η απογευματινή εμπειρία του τσαγιού κοστίζει 64 ευρώ.

Μεσίστια σημαία στο Μπάλμοραλ για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοήAP