ΚΟΣΜΟΣ

Φωτεινή βολίδα στον ουρανό της Καλιφόρνια: Κινεζικά διαστημικά σκουπίδια, εξηγεί αστροφυσικός

doryforos
Photo: twitter

Καλιφόρνια: Οι κάτοικοι από το Σακραμέντο έως το Σαν Ντιέγκο έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το φαντασμαγορικό σόου

Μυστηριώδεις λωρίδες φωτός να πέφτουν στη Γη, είδαν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια τα ξημερώματα της Τρίτης, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη, απορία αλλά και... θεωρίες συνομωσίας.

Αφήνοντας τη φαντασία τους να καλπάσει, πολλοί σκέφτηκαν ότι μπορεί να ήταν βροχή μετεωριτών, UFO ή κάτι άλλο, και τελικά οι ειδικοί έσπευσαν να λύσουν τον γρίφο.

Οι λωρίδες φωτός που εντοπίστηκαν στον ουρανό της Καλιφόρνια προκλήθηκαν από κινεζικά διαστημικά σκουπίδια που έπεσαν κατακόρυφα στη Γη, τόνισαν οι ειδικοί.

Οι κάτοικοι από το Σακραμέντο έως το Σαν Ντιέγκο έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας το φαντασμαγορικό σόου φωτός, ξημερώματα της Τρίτης (1.30 π.μ τοπική ώρα).

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη τον αστροφυσικό και ανιχνευτή δορυφόρων Τζόναθαν ΜακΝτάουελ, τα διαστημικά σκουπίδια που διέσχισαν τον ουρανό της Καλιφόρνια, ανήκαν στο κινεζικό διαστημικό σκάφος Shenzhou 15.

Ο Αμερικανός επιστήμονας ανέβασε και σχετικό βίντεο στα social media για να το απολαύσουν και άλλοι ακόλουθοι.

Σημειώνεται ότι το κινεζικό διαστημικό σκάφος Shenzhou 15 βρίσκεται σε τροχιά πάνω από ένα χρόνο μετά την εκτόξευσή του, μεταφέροντας τρεις αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό Tiangong της Κίνας τον Νοέμβριο του 2022, στο πλαίσιο εξάμηνης αποστολής.