ΚΟΣΜΟΣ

Μαντλίν ΜαΚκάν: Αρνητική εξέλιξη στις έρευνες - Μάρτυρας «κλειδί» πεθαίνει από καρκίνο

Μαντλίν ΜαΚκάν: Αρνητική εξέλιξη στις έρευνες - Μάρτυρας «κλειδί» πεθαίνει από καρκίνο

Αρνητική τροπή για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜαΚκάν η οποία ενδέχεται να επηρεάσει και τις έρευνες.

Μια αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση εξαφάνισης για τη Μαντλίν ΜαΚκάν, ανακοινώθηκε στο δικαστήριο καθώς ένας μάρτυρας-κλειδί που έχει δώσει κρίσιμα στοιχεία στην έρευνα, πεθαίνει από καρκίνο.

Αυτή η εξέλιξη ενδεχομένως να επηρεάσει τις έρευνες και την προσπάθεια πολλών ετών για να εντοπιστούν αρκετά στοιχεία και να απαγγελθούν κατηγορίες στον κύριο ύποπτο, τον Γερμανό Christian B.

Ο ύποπτος δικάζεται για άσχετα με την υπόθεση της Μαντλίν σεξουαλικά εγκλήματα - τρεις βιασμούς και δύο σεξουαλικές επιθέσεις - τα οποία αρνείται.

Ένας πρώην φίλος του, ο Helge Busching, κινητοποίησε την αστυνομία αναφέροντας στη Scotland Yard ότι ο φίλος του είχε «ομολογήσει» την απαγωγή της Μαντλίν αποκαλύπτοντας ότι «δεν έκλαψε» όταν την πήρε.

Ο κ. Busching, ένας καταδικασμένος εγκληματίας, κατέθεσε στην τρέχουσα δίκη πριν από δύο ημέρες και ρωτήθηκε για τον ρόλο του στην έρευνα για τη Μαντλίν, αποκαλύπτοντας ότι οι Βρετανοί ντετέκτιβ πέταξαν για να τον συναντήσουν και πέρασαν τρεις ημέρες για να τον εξετάσουν για πληροφορίες.

Όμως την Παρασκευή, ένα άλλο πρόσωπο που κατέθεσε στοιχεία είπε ότι ο κ. Busching είχε πρόσφατα διαγνωστεί με καρκίνο του εντέρου και δεν είχε πολύ χρόνο ζωής.

Ο Michael Tatschl, ένας Αυστριακός ξυλουργός, είπε στο δικαστήριο στη Γερμανία: «Όταν μιλήσαμε πριν από τέσσερις ημέρες στο τηλέφωνο, συζητήσαμε γενικά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του. Είναι πολύ άσχημα. Πήρε τη διάγνωση μόλις πριν από δύο μήνες».

Αυτή την εβδομάδα ο κ. Busching, 53 ετών, είπε στη δίκη για τα σεξουαλικά εγκλήματα πώς η εμπλοκή του στην έρευνα για τη Μαντλίν επηρέασε τη ζωή του. Είπε: «Δεν περίμενα τις συνέπειες. Έχασα τη δουλειά μου, το διαμέρισμά μου και δεν έχω φίλους. Η ζωή μου έχει αλλάξει αρνητικά».