ΚΟΣΜΟΣ

Μαρτυρία ομογενή για τον σεισμό της Νέας Υόρκης: «Το συγκρίνω μόνο με σεισμό στην Ελλάδα το 1980»

Μαρτυρία ομογενή για τον σεισμό της Νέας Υόρκης: «Το συγκρίνω μόνο με σεισμό στην Ελλάδα το 1980»

Πρωτοφανές! Η Νέα Υόρκη ταρακουνήθηκε από ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου κι αυτό είναι κάτι που συνέβη τελευταία φορά πριν από 140 χρόνια. Ομογενής περιγράφει την εμπειρία στο Newsbomb.gr.

Την πρωτοφανή -όσο και τρομακτική εμπειρία- εμπειρία της βίωσης σεισμού στη Νέα Υόρκη, περιγράφει στο Newsbomb.gr ο Νίκος Λέτσιος, ο οποίος ζει στο «Μεγάλο Μήλο».

«Είμαι 52 χρόνια στη Νέα Υόρκη και δεν έχω αισθανθεί ξανά κάτι τέτοιο. Τη στιγμή του σεισμού, βρισκόμουν στο γραφείο μου σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, στην περιοχή Ηuntington, το οποίο απέχει 80 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού. Τραντάχθηκε όλο το κτίριο, και το πιο τρομακτικό είναι ότι κράτησε πολύ ώρα, 6-10 δευτερόλεπτα!».

«Η μεγάλη διάρκεια ήταν και ο λόγος που φοβηθήκαμε, ότι κάτι χειρότερο θα συνέβαινε», εξηγεί.

Ο ίδιος, συγκρίνει το φαινόμενο μόνο με έναν ισχυρό σεισμό που είχε βιώσει στη... σεισμογενή πατρίδα του, στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

«Πάντως οι νεοϋρκέζοι, που φυσικά δεν είναι εξοικειωμένοι με σεισμούς, δεν πανικοβάλλονται εύκολα. Αμέσως όταν συνέβη, αμέσως όλοι άρχισαν να επικοινωνούν με τους δικούς τους», κατέληξε.