ΚΟΣΜΟΣ

Bitcoin: Γιατί ζει ξανά «ημέρες δόξας» - Η ημερομηνία ορόσημο για την αγορά crypto

Στα ύψη η τιμή του bitcoin παραμονές του halving
Στα ύψη η τιμή του bitcoin παραμονές του halving
ΑΡ

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 72.000 δολάρια για πρώτη φορά σε ένα μήνα πριν από το halving

Το Bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλό των 72.650 δολαρίων για πρώτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες. Το ράλι τιμών ρευστοποιήθηκε πάνω από 55,72 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες. Τα Meme coins που έχουν εξασφαλίσει το δικό τους μερίδιο στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων καταγράφουν διψήφια κέρδη μαζί με το Bitcoin, τα Dogecoin, Shiba Inu, Dogwifhat, PEPE και Flok.

Το Bitcoin (BTC) καλπάζει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εβδομάδων, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass, ημερήσια αύξηση της τάξεως του 4% που σημειώνεται περίπου 10 ημέρες πριν από το halving του Bitcoin, γεγονός που ιστορικά οδήγησε σε περαιτέρω κέρδη.

Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς ξεκίνησε την άνοδό του προς το επίπεδο των 73.000 δολαρίων, με τους traders που στοιχημάτισαν ενάντια στα κέρδη Bitcoin να χάνουν σχεδόν 55 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες. Αντίθετα, οι μακροχρόνιοι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων έχουν κερδίσει σχεδόν 11 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coinglass.

Το halving του Bitcoin, που έχει προγραμματιστεί να συμβεί σε περίπου δέκα ημέρες, στις 18 Απριλίου, είναι πιθανότατα ο καταλύτης που εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει νέο ράλι στην τιμή του bitcoin και γενικότερα στις τιμές των crypto.

Το halving αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός του έτους για το bitcoin και το κρισιμότερο event για την αγορά συνολικά. Το 2024 συγκαταλέγεται ούτως ή άλλως στις χρονιές που θα μείνουν στην ιστορία για το οικοσύστημα των crypto.

Συνήθως, η τιμή του Bitcoin αυξάνεται τις ημέρες που προηγούνται της μείωσης κατά το ήμισυ της ανταμοιβής του μπλοκ και σημειώνεται διόρθωση εντός 90 ημερών μετά το συμβάν. Εάν επαναληφθεί το μοτίβο των προηγούμενων μισών, το ίδιο αναμένεται και για το BTC στο επερχόμενο μισό.

Τα στοιχεία από την Farside Investors δείχνουν ότι η θεσμική εισροή κεφαλαίων στο IBIT ETF της Blackrock έκλεισε με καθαρά 15 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, ένα νέο ορόσημο για το επενδυτικό προϊόν, παράλληλα με τα πρόσφατα κέρδη του Bitcoin.